News

Veste excelentă despre soprana Maria Macsim Nicoară. Medicii au făcut anunțul neașteptat

10.06.2020 | 10:19
Veste excelenta despre soprana Maria Macsim Nicoara Medicii au facut anuntul neasteptat
ADVERTISEMENT

Mezzosoprana din Iași, Maria Macsim Nicoară se simte mult mai bine, cadrele medicale de Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu” venind cu vești bune despre starea ei de sănătate. Artista a ieșit de la Terapie Intensivă, dar va rămâne în continuare într-un salon.

Maria Macsim Nicoară a ieșit din comă și a fost mutată într-un salon

Dacă până recent medicii erau rezervați în privința recuperării mezzosopranei Maria Macsim Nicoară care a suferit un accident casnic, iată că acum aceștia vin cu vești excelente. Mezzosoprana din Iași a fost externată de la Terapie Intensivă, fiind transferată într-un salon unde va mai sta o perioadă.

ADVERTISEMENT

Potrivit cadrelor medicale din Iași renumita soprană nu mai este conectată la aparate și respiră singură, dar cu toate acestea va avea nevoie de recuperare neuromotorie care nu va fi una ușoară și în plus, va fi și de durată.

Mezzosoprana va avea nevoie de recuperare neuromotorie

Mezzosoprana a fost internată în stare gravă după ce în urmă cu o lună se presupune că a căzut pe scările din locuința din Aroneanu, județul Iași. Șansele de supraviețuire erau slabe, însă organismul acesteia s-a dovedit învingător, Maria Macsim Nicoară ieșind din comă.

ADVERTISEMENT

Acesta urmează să fie transferă la un centru cu recuperare unde va fi nevoită să învețe totul din nou, mai ales să meargă și să vorbească. Mezzosoprana are nevoie de această recuperare după ce partea dreaptă a organismului i-a fost paralizată.

„Pacienta a fost transferată din clinica de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), într-un salon. În acest moment, riscul vital nu mai există, însă pacienta se află într-o stare neuro-vegetativă. Respiră singură, însă partea dreaptă este paralizată.

ADVERTISEMENT

Va rămâne la Spitalul de Neurochirurgie pentru o perioadă. Mai apoi, ea va fi transferată la un spital de recuperare. De regulă, pacienții noștri sunt trimiși la Spitalul de Recuperare Iași”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, informează bzi.

Mezzosoprana, la spital după ce a stat 8 ore în agonie

Starea de sănătate a renumitei mezzosoprane din Iași a fost una gravă și din cauza faptului că nu a ajuns mai devreme mai spital. Primele informații arată că femeia a stat în agonie mai bine de 8 ore, soacra acesteia sunând la 112 după ce ar fi căzut pe scări cu o seară înainte.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii iau în calcul inclusiv varianta unui tentative de omor, soțul ei, pianistul Codrin Nicoară fiind principalul suspect în acest caz. Acesta a declarat oamenilor legii că soția sa a consumat băuturi alcoolice, găsind-o căzută la baza scărilor.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: