News

Veste excelentă din Marea Britanie. Începe testarea unui nou vaccin anti Covid-19

16.06.2020 | 15:57
Veste excelenta din Marea Britanie Incepe testarea unui nou vaccin anti Covid19
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime la nivel mondial, cu sute de mii de infectări zilnic și cu tot mai multe pierderi de vieți omenești.

În acest context, cercetătorii caută să grăbească lansarea pe piața a unui vaccin care să combată Covid-19 și să reducă impactul acestei boli.

ADVERTISEMENT

Un pas important în acest sens se pregătesc să facă britanicii, cei care sunt aproape de a găsi leacul pentru cumplita boală.

Veste foarte bună din Marea Britanie. Încep testările pe oameni a unui vaccin anti Covid-19

Chiar în această săptămână, oamenii de știință din Regat se pregătesc să înceapă testarea pe oameni a unui nou posibil vaccin împotriva Covid-19, anunță The Guardian.

ADVERTISEMENT

În acest caz este vorba despre vaccinul experimental dezvoltat de cercetătorii de la Imperial College London. Aceștia vor începe testele clinice pe 300 de persoane pentru a stabili dacă acesta produce o reacție imună eficientă față de noul coronavirus.

La acest program medical vor lua parte persoane fără nicio boală cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani, cărora li se vor administra două doze ale vaccinului experimental. Ulterior, dacă rezultatele sunt un succes, se speră ca testarea să fie extinsă pe alți 6.000 de voluntari.

ADVERTISEMENT

Vaccinul britanicilor ar putea combate și alte boli

Vaccinul dezolvat de britanicii de la Imperial College London folosește o metodă care presupune utilizarea unui cod genetic sintetic având la bază materialul genetic al virusului.

Studiile de laborator pe acest tratament au fost finanțate cu 51 de milioane de dolari de către guvernul britanic, la care s-au adăugat alte 6,3 milioane de dolari din donații.

ADVERTISEMENT

În paralel, un alt vaccin experimental dezvoltat de experții de la Oxford University a început deja să fie testat clinic.

Un oficial al Guvernului britanic este încrezător în succesul acestui vaccin și spune că acesta va combate și alte boli pe viitor, nu doar noul coronavirus.

”Acest vaccin este rezultatul muncii și a tenacității cercetătorilor britanici. Dacă testarea va fi un succes, vaccinul ne va ajuta nu doar să combatem coronavirusul, dar și alte boli care ar putea să apară pe viitor”, a declarat secretarul de stat pentru afaceri, Alok Sharma.

ADVERTISEMENT