Sport

Veste excelentă pentru Adrian Mititelu. Patronul lui FC U Craiova 1948 va fi eliberat din închisoare: „Împreună vom fi mai puternici!”

Adrian Mititelu (54 de ani) va ieși din arest, după ce a fost condamnat pe 5 noiembrie 2020 la trei ani de închisoare cu executare, în cazul transferului lui Mihai Costea
26.05.2022 | 16:23
Veste excelenta pentru Adrian Mititelu Patronul lui FC U Craiova 1948 va fi eliberat din inchisoare Impreuna vom fi mai puternici
Adrian Mititelu (patron Universitatea Craiova) va fi eliberat din arest. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Condamnat la trei ani de închisoare cu executare în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB, Adrian Mititelu va ieși din arest după un an și jumătate. Vestea eliberării a fost anunțată de fiul său, Adrian Mititelu junior.

Adrian Mititelu iese din închisoare: „Victorie!”

„Victorie! Azi, Curtea Constituțională a României a admis excepția de neconstitutionalitate a prevederilor art. 155 alin. 1 Cod Penal, excepție invocată de Adrian Mititelu în data de 20.05.2020 în dosarul în care a fost condamnat total nelegal la pedeapsa privativă de libertate de 3 ani pe care o execută în prezent.

ADVERTISEMENT

În concret, pe lângă toate motivele ce conduceau la o soluție de achitare, soluție ce a fost dispusă în primă instanță, Adrian Mititelu trebuia să beneficieze de încetarea procesului penal întrucât a survenit prescripția răspunderii penale.

Acest fapt nu s-a întâmplat, întrucât, instanța a aplicat prevederile art 155 alin 1 cod Penal, norma ce a fost astăzi declarată neconstituțională urmare admiterii excepției de neconstitutionalitate invocate de Adrian Mititelu în dosarul solutionat cu condamnarea sa.

ADVERTISEMENT

Efectul deciziei de azi este că încetează de îndata executarea pedepsei și într-un termen foarte scurt Adrian Mititelu va fi eliberat. Împreună vom fi mai puternici!”, a scris Adrian Mititelu Jr., pe contul său de Facebook.

Fără Mititelu senior, echipa omului de afaceri s-a descurcat destul de bine la primul sezon de la revenirea în Casa Pariurilor Liga 1. FC U Craiova 1948 s-a clasat pe locul 4 în play-out, cu 34 de puncte, opt peste Chindia Târgoviște, ocupanta primului loc de baraj.

ADVERTISEMENT

Patronul lui FC U Craiova 1948, condamnat și în 2021

Anul trecut, Adrian Mititelu a mai primit o pedeapsă. Tribunalul Dolj l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare într-un alt dosar de evaziune fiscală. La acea vreme, patronul lui FC U Craiova 1948 (locul 10 în Casa Pariurilor Liga 1) ispășea deja pedeapsa de trei ani în cazul Mihai Costea.

„Săvârşirea infractiunii de evaziune fiscală în formă continuată!” a fost verictul magistraților, care au descoperit și constituirea unui grup infracțional organizat.

ADVERTISEMENT

Pentru această faptă, finanțatorul oltenilor a avut de plată și suma de 18,24 milioane lei, aproximativ 3,7 milioane de euro.

ADVERTISEMENT