Fotbal intern

Veste excelentă pentru cluburile din Liga 1: „Sistemul VAR se va implementa mai repede decât se crede”

12.03.2021 | 13:11
Veste excelenta pentru cluburile din Liga 1 Sistemul VAR se va implementa mai repede decat se crede
ADVERTISEMENT

Marius Avram, coordonator din partea LPF a procesului de implementare a tehnologiei video la meciurile din Liga 1, este de părere că lucrurile se vor rezolva în scurt timp.

În continuare există foarte multe discuții legate de responsabilitatea pentru introducerea sistemului de arbitraj video în fotbalul românesc, însă fostul arbitru crede că nu sunt motive de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

Recent, cluburile din Liga 1 au luat poziție cu privire la responsabiltitatea LPF de a contribui financiar la implementarea sistemului VAR.

Veste excelentă pentru cluburile din Liga 1. Marius Avram anunță accelerarea procesului pentru introducerea VAR

Gigi Becali a anunțat că este dispus să plătească sume importante pentru introducerea în România a sistemului de arbitraj video. Mihai Rotaru, pe de altă parte, consideră că nu ar trebui ca cluburile să achite vreun ban.

ADVERTISEMENT

Finanțatorii de la FCSB și U Craiova, precum și majoritatea celorlalți conducători din Liga 1 sunt însă de acord cu ideea că sistemul VAR ar salva fotbalul românesc și ar face uitate erorile de abitraj.

Asta în ciuda faptului că tehnologia nu a rezolvat complet problemele în unele țări în care a fost implementată, ba chiar uneori a stârnit și mai multe controverse. Cu toate acestea, patronii din Liga 1 vor neapărat VAR.

ADVERTISEMENT

Iar Marius Avram are o veste bună pentru ei. Lucrurile se mișcă și se vor mișca mult mai repede decât se așteaptă toată lumea, susține fostul arbitru, care a ajuns să reprezinte LPF în acest proces.

„Cred că sistemul VAR se va implementa mai repede decât se crede! Din momentul în care începe pregătirea arbitrilor, care depinde de FRF, aceasta durează 6 luni minim.

ADVERTISEMENT

Se îngreunează prin faptul că este această pandemie, dar, dacă aplicăm modelul de la meciurile de fotbal, cu testări pentru COVID-19, nu cred că există niciun fel de problemă.

Lăsând la o parte orice discuții, orice problemă care s-ar putea pune, orice dorințe de a conduce, de a coordona, trebuie să introducem VAR-ul în România. Asta e tot ce contează”, a declarat Marius Avram pentru ProX.

 

ADVERTISEMENT
Tags: