Sport

Veste excelentă pentru Dinamo înainte de Paște! Anunțul făcut de oficialii clubului. Exclusiv

Dinamoviștii au primit o veste excelentă în Săptămâna Mare. La câteva zile după ce jucătorii și-au încasat salariile, oficialii i-au anunțat și pe angajații de la club că își vor primi lefurile restante.
20.04.2022 | 17:45
Veste excelenta pentru Dinamo inainte de Paste Anuntul facut de oficialii clubului Exclusiv
Jucătorii dinamoviști, după victoria cu Chindia Târgoviște. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo are probleme din punct de vedere sportiv și este nevoită să joace baraj pentru a se menține în prima ligă, însă din punct de vedere administrativ lucrurile se mențin pe linia de plutire la club.

Veste excelentă pentru Dinamo înainte de Paște! Angajații clubului vor avea plătite toate restanțele

Jucătorii lui Dinamo sunt cu banii la zi după ce și-au încasat salariile vinerea trecută. Din informațiile FANATIK, a venit rândul personalului administrativ să primească vești bune vis-a-vis de plata lefurilor.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă restanțele salariale nu sunt atât de mari, fiind vorba de două săptămâni întârziere, conducătorii lui Dinamo i-au anunțat pe angajați că vor fi cu banii la zi până la sărbătorile de Paște.

FANATIK l-a contactat pe Răzvan Zăvăleanu, care a confirmat  că se vor plăti și salariile personalului administrativ: “Într-adevăr, personalul administrativ are două săptămâni întârziere, însă în aceste zile o să le plătim salariile și vom fi la zi”.

ADVERTISEMENT
Răzvan Zăvăleanu şi sigla lui Dinamo. Sursa: colaj Fanatik
Răzvan Zăvăleanu şi sigla lui Dinamo. Sursa: colaj Fanatik

Dinamo, fără investitor de mai bine de doi ani!

Dinamo nu are investitor de aproape doi ani, de când Pablo Cortacero a preluat clubul de la Ionuț Negoiță. Însă, ibericul nu a investit niciun euro la echipă, ba mai mult a fost la un pas să ducă echipa la faliment.

FANATIK a publicat lista oamenilor care ajută Dinamo. Principalul sprijin este DDB, care a virat peste 2,5 milioane de euro în club în ultimii doi ani. Alături de suporterii acționari, mai ajută cu bani clubul oamenii de afaceri Marian Iuhasz, Gheorghe Nițu și Claudiu Ciolan, plus sponsorul Unibet.

ADVERTISEMENT

Din banii virați în club de aceste entități se plătesc salariile la club. Evident, încasările din drepturile tv reprezintă o parte importantă din buget. Iar în această iarnă, Dinamo a încasat 800.000 de euro pentru transferul lui Deian Sorescu, sumă crucială pentru club.

Datorii de 9.000.000 de euro în 2021: “Avem în continuare nevoie de sprijinul suporterilor, de atragerea de noi investitori și noi sponsori”

Dinamo a înregistrat datorii de 9 milioane de euro în 2021 conform bilanțului, sumă care a dus la echipa în insolvență. Însă, oficialii nu sunt îngrijorați de această situație, în condițiile în care majoritatea datoriilor sunt cele “moștenite” de la administrația spaniolă:

ADVERTISEMENT

“Deci, grosul datoriilor este cel de dinaintea deschiderii procedurii, de fapt, motivul pentru care a fost deschisă procedura de insolvență. Nu este niciun element de noutate. Acelea sunt datoriile societății, motiv pentru care s-a intrat în insolvență.

Sunt datorii mari pentru orice fel de companie. Din punctul nostru de vedere sunt lucruri rezolvabile în contextul planului de reorganizare. Lucrăm la rezolvarea acestei probleme, acesta este scopul procedurii de insolvență.

Avem în continuare nevoie de sprijinul suporterilor, de atragerea de noi investitori și noi sponsori. Sper ca până la finalul planului de reorganizare aceste lucruri să fie acoperite”, a explicat Zăvăleanu pentru FANATIK.

Următorul meci al celor de la Dinamo va avea loc vineri, de la ora 20:00, la Mediaș, pe terenul lui Gaz Metan. Pentru “câini” ultimele meciuri din play-out sunt antrenamente pentru baraj, echipa neavând nicio șansă matematică de salvare directă.

  • 9.000.000 de euro este datoria celor de la Dinamo în 2021
  • 150.000 de euro este fondul de salarii al echipei 
ADVERTISEMENT