Fotbal intern

Veste excelentă pentru Mirel Rădoi: “Operația a fost un succes! În șase săptămâni revine!”

20.10.2018 | 21:25
Veste excelenta pentru Mirel Radoi Operatia a fost un succes In sase saptamani revine

Marco Dulca s-a operat în Marea Britanie și a început perioada de recuperare. Internaționalul român de tineret de la Swansea a trecut printr-o intervenție chirurgicală la medicul recomandat de clubul din Premier League.

Tatăl jucătorului, fostul internațional Cristi Dulca, a mers în orășelul din Țara Galilor pentru a fi alături de Marco în săptămânile dificile care urmează și pentru a se asigura că refacerea va fi completă.

Marco Dulca trage tare pentru Euro 2019: “E puternic mental! Se va întoarce rapid!”

FANATIK.RO a aflat că Marco Dulca a fost operat zilele trecute în Marea Britanie. La dorința oficialilor de la Swansea, club din Premier League cu care are contract pentru încă două sezoane, românul a intrat “la cuțit” pe mâinile doctorului cu care colaborează formația galeză.

Dulca a suferit o fractură la unul dintre metatarsienele piciorului stâng, într-un meci cu Blackburn, iar membrul afectat a fost imediat imobilizat în ghips. Verdictul a fost unul dur, mai ales că urmau cele două partide decisive de la Under 21, cu Portugalia și Liechtenstein, dar fotbalistul nu a avut de ales.

Marco Dulca, la shopping, după operația la piciorul stâng

Acum, după intervenția chirurgicală, Mario a început recuperarea, spre bucuria lui Mirel Rădoi. Nu singur, pentru că tatăl său, Cristi, este alături de el: “Am venit să stau cu el în perioada următoare. Operația a fost un succes, conform medicilor! Urmează recuperarea. Va fi dificil, dar el este foarte puternic, mai ales mental.

Eu sunt aici să îl ajut cât pot. În șase săptămâni revine, dar nu va fi nimic făcut în grabă. Trebuie să reintre când e recuperat sută la sută. Până să ne gândim la Euro, ne gândim să revină la Swansea și să joace constant. Restul va veni de la sine!“, a spus Cristi Dulca pentru FANATIK.RO.

Craiova a pus ochii pe el, dar e greu să îl aducă acum

Prestațiile foarte bune din ultima perioadă ale lui Dulca junior au atras atenția celor de la Craiova. Oltenii îl vor, dar mijlocașul e greu de luat de la Swansea. „Nu ştiu nimic legat de o ofertă de la Universitatea Craiova pentru Marco, au fost interese în trecut, acum un an sau doi, dar nu s-au concretizat. În prezent, nu am absolut nicio idee despre vreo ofertă. Marco şi-a prelungit de curând contractul cu Swansea pentru încă doi ani. Eu, ca tată, îi pot da doar sfaturi, el are acum aproape 20 de ani, el alege, alături de impresarul său, pentru mine este important să joace“, spunea Dulca despre posibila mutare pentru Prosport.

Varianta plauzibilă ar fi ca gruparea din Bănie să forțeze aducerea lui Dulca în ultimul an de contract al acestuia, dacă Swansea nu va dori să se bazeze pe român pentru meciurile din Premier League. Este greu de crezut că Rotaru l-ar putea cumpăra pe internaționalul U21 pentru o sumă de peste 1,5 milioane de euro, la cât este cotat acum de formația galeză.

Tags: