Fotbal intern

Veste excelentă pentru Astra: patronul Ioan Niculae a primit acordul judecătorilor să fie eliberat condiţionat

12.05.2021 | 14:24
Veste excelenta pentru Astra patronul Ioan Niculae a primit acordul judecatorilor sa fie eliberat conditionat
ADVERTISEMENT

Miliardarul Ioan Niculae a primit, în luna februarie, o condamnare de cinci ani cu executare în dosarul Interagro, dar ar putea fi pus în libertate în următoarele zile.


UPDATE 12 mai, ora 14:20 / Judecătoria Medgidia a decis că Ioan Niculae poate fi eliberat condiţionat din închisoare. Sentinţa nu este una definitivă şi poate fi atacată de procurori la Tribunal. Anterior, Comisia Specială a Penitenciarului Rahova dăduse şi ea un aviz favorabil eliberării omului de afaceri, care a ispăşit deja fracţia de o treime din pedeapsă, obligatorie pentru condamnaţii de peste 60 de ani.

ADVERTISEMENT

Conform G4Media.ro, care citează surse judiciare, Comisia de liberări condiționate a Penitenciarului Rahova a aprobat solicitarea avocaților afaceristului de 66 de ani de a fi pus în libertate în temeiul executării fracţiei de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani.

Ioan Niculae este la a doua încarcerare, după ce în aprilie 2015 a mai fost condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, în dosarul ”Mită pentru PSD”.

ADVERTISEMENT

Ioan Niculae ar putea fi eliberat din penitenciar. Când se ia decizia

Anul acesta, pe 18 februarie, finanțatorul Astrei a fost condamnat la cinci ani cu executare în dosarul Interagro, după ce, la finalul lunii ianuarie, DNA a cerut pedeapsa maximă posibilă în cazurile de instigare la evaziune fiscală și spălare de bani.

Consecință a noii condamnări, instanța i-a interzis afaceristului dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

ADVERTISEMENT

La începutul săptămânii viitoare, în Comisia de liberări condiționate a Penitenciarului Rahova se va analiza posibilitatea eliberării lui Ioan Niculae, în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”. Instanțele în drept au ultimul cuvânt în cazurile de acest fel.

Cine conduce clubul Astra Giurgiu în absența lui Ioan Niculae

Adina Niculae, fiica miliardarului, a fost mandatată de tatăl ei să conducă clubul de fotbal pe perioada cât acesta își va ispăși pedeapsa de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT

Noul ”boss” al grupării giurgiuvene este absolventă a Academiei de Studii Economice, Facultatea de Management și are 31 de ani. Aceasta este partenera lui Ioan Niculae în compania InterAgro, lider pe piața agricolă din România. Mai deține pachetul majoritar dintr-o companie de taxi aerian, Inter Avion, are propria flotă aeriană și este pasionată de cursele auto.

În urmă cu mai bine de 10 ani, Ioan Niculae era în topul celor mai bogați români cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari. Conform ultimului clasament al bogaților din țara noastră, averea lui Niculae a scăzut la aproximativ 400 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: