News

Veste excelentă pentru pensionari. Violeta Alexandru a anunțat ce se întâmplă cu pensiile

25.04.2020 | 15:26
Veste excelenta pentru pensionari Violeta Alexandru a anuntat ce se intampla cu pensiile
ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a venit cu o veste excelentă pentru pensionari și a anunțat ce se întâmplă cu pensiile în viitorul apropiat.

Veste excelentă pentru pensionari

Violeta Alexandru a anunțat, vineri seara, o veste excelentă pentru pensionari, la România TV. Ministrul Muncii a declarat că Guvernul Orban este determinat să își țină promisiunea făcută despre majorarea punctului de pensie cu 40%, din luna septembrie 2020.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că bugetul țării a fost afectat de epidemia de coronavirus, din cauza numărului mare de oameni rămași fără locuri de muncă, Violeta Alexandru spune că intenția de a majora pensiile din toamnă rămâne în continuare în discuție.

”Știu sigur că în acest moment ceea ce avem acum în buget inclus, chiar la rectificarea făcută acum scurtă vreme, indică o intenție clară, o determinare clară a Guvernului de a mări pensiile așa cum am spus de fiecare dată”, a spus Violeta Alexandru, pentru România TV.

ADVERTISEMENT

Declarația ministrului Muncii vine după ce Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a spus că o asemenea creștere a punctului de pensie depinde doar de execuția bugetară.

Ce spune Orban despre creșterea pensiilor

Nu pot să-l judec pe colegul meu pentru faptul că nu este atent la evoluția economiei și la încasări, dar din punctul meu de vedere nu există opțiunea ca pensiile să nu crească. Am convingerea că există această determinare.

ADVERTISEMENT

Nu am în acest moment de ce să alertez populația pentru că nu s-a schimbat nimic. Banii au rămas în buget și determinarea o avem pentru ca pensiile să crească”, a mai declarat Ministrul Muncii.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a spus de curând că nu se poate lua o decizie privind majorarea punctului de pensie până când autoritățile nu vor avea ”o imagine completă” a situației din punct de vedere economic.

ADVERTISEMENT

Premierul a mai spus că vor fi evaluate atent toate resursele bugetare pe care România le are, inclusiv împrumuturi la instituţii financiare internaţionale sau accesarea de fonduri puse la dispoziţie ţărilor membre de către Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT