News

Veste excelentă pentru pensionarii din România. Violeta Alexandru a spus totul despre creșterea pensiilor

02.05.2020 | 19:56
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit despre majorarea pensiilor și i-a asigurat pe cei care așteaptă cu sufletul la gură majorarea acestor pensii că acest lucru se va întâmpla.

Violeta Alexandru promite că pensiile vor crește

Desigur, Violeta Alexandru nu a prezentat nicio garanție că acest lucru va avea loc la toamnă, așa cum era promis. Cu toate acestea, guvernul PNL „își dorește” ca pensiile să crească.

ADVERTISEMENT

“Pensionarii să se aştepte la cel mai sincer respect din partea Guvernului. Pensiile vor creşte. După ce depăşim vârful crizei intenţia noastră este să repornim economia pentru că de aici se alimentează şi bugetul ţării. Dorinţa noastră este ca pensiile să crească”, a explicat Alexandru la România TV.

Când vor crește pensiile și cu cât?

Înainte de pandemie, creșterea pensiilor era programată la toamnă și pensionarii aveau promisă o creștere substanțială de 40% a sursei de venit lunar. Cu toate acestea, pandemia de coronavirus și criza financiară care o însoțește au dat peste cap planurile Guvernului Orban.

ADVERTISEMENT

În lipsa unui buget clar și a unui deficit bugetar imprevizibil, Violeta Alexandru și ministrul finanțelor Florin Cîțu au mărturisit în dese rânduri că ipotetica creștere a pensiilor va fi „negociată” în toamnă, în măsura în care situația economică a României va permite acest lucru.

Conform surselor România TV, guvernanții studiază posibilitatea de a crește pensiile în doi pași. Inițial, pensiile vor fi crescute cu un anumit procent în 1 septembrie 2020, iar diferența va fi aplicată în 2021. În același timp, cei din PNL intenționează să crească alocațiile pentru copii.

ADVERTISEMENT

Rivalii politici ai PNL nu ratează nicio ocazie să ironizeze guvernul pentru tentativa de a crește pensiile. De exemplu, Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat în trecut că e sigur că cei din PNL nu vor onora promisiunea făcută.

„Sunt convins că vor face alegeri anticipate, pentru că sunt convins că la 1 septembrie nu vor aplica mărirea prevăzută de lege pentru pensii, nu vor da banii de alocaţii, nu vor mări salariile la profesori şi pentru închiderea bugetului s-ar putea să umble la taxe şi la impozite. Bugetul, m-am uitat foarte, foarte atent pe el, împreună cu alţi colegi care ştiu să facă bugete, bugetul, aşa cum a fost el, de aia a şi fost prin angajarea răspunderii, ţine şase-şapte luni, mai mult nu. Şi atunci, au nevoie de alegeri până atunci.

ADVERTISEMENT

Dacă îi prind alegerile după ce se sparge gogoaşa asta cu bugetul şi după ce se confruntă cu problema pensii-salarii-alocaţii, probabil că atunci chiar iau bătaie la alegeri şi vor fi ca Guvernul Cioloş. Guvernul Cioloş, dacă făcea alegeri în mai-iunie, încă era popular. Le-au lăsat în decembrie şi aţi văzut ce s-a întâmplat”, a explicat Victor Ponta, conform Capital.ro.

ADVERTISEMENT