Sport

Veste excelentă pentru selecționerul Edi Iordănescu. Cel mai bun ”tricolor” din ultimii ani e din nou în cărți la echipa de club. ”Excelează”

Peste mai puțin de o lună România va debuta în noua ediție a Ligii Națiunilor. Selecționerul Edi Iordănescu are mari probleme cu jucătorii selecționabili. O veste bună vine, însă, din Cehia.
11.05.2022 | 12:10
Veste excelenta pentru selectionerul Edi Iordanescu Cel mai bun tricolor din ultimii ani e din nou in carti la echipa de club Exceleaza
ADVERTISEMENT

Echipa națională începe o nouă campanie de calificare și odată cu ea renasc și speranțele suporterilor ”tricolori”. Și selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste bună. Unul dintre titularii României este din nou în cărți la echipa de club.

”Coșmarul” lui Florin Niță se apropie de sfârșit

Florin Niță a debutat târziu în tricoul echipei naționale, la 30 de ani, într-un amical România – Turcia, disputat la Cluj. De atunci, portarul a devenit punct fix între buturile primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Și la echipa de club, Sparta Praga, fotbalistul de 34 de ani s-a bucurat de aprecierea și respectul staff-ului tehnic. Cel puțin în primii ani.

În acest sezon, însă, a pierdut lupta cu Frantiek Kotek, portarul preferat al antrenorului Pavel Vrba. Acesta din urmă a fost demis după ce Sparta a ratat obiectivul principal, câștigarea campionatului, iar acest lucru înseamnă o nouă șansă pentru internaționalul român.

ADVERTISEMENT

Michal Hornak, noul tehnician al Spartei, l-a inclus în staff-ul său și pe antrenorul de portari Michal Spit. Acesta a declarat că Niță este într-o formă excelentă și că va primi o nouă șansă.

”Florin nu are o slăbiciune importantă. E tehnic în jocul cu piciorul, poate lovi în orice fel. Excelează la capitolul reflexe, dar se descurcă foarte bine și în situații de unu contra unu”, a declarat Michal Spit, citat de ISport.

ADVERTISEMENT

Veste pică exact la momentul potrivit, în condițiile în care Mihai Aioani și Flavius Moldovan, ceilalți portari pe care selecționerul Edi Iordănescu pare să mizeze, sunt încă lipsiți de experiență internațională.

România va debuta în ediția 2022 a Ligii Națiunilor pe 4 iunie, în deplasare cu Muntenegru. Patru meciuri vor juca ”tricolorii” luna viitoare, ultimele partide fiind programate în septembrie.

ADVERTISEMENT

Programul echipei naționale în Liga Națiunilor:

  • 4 iunie 2022 – Muntenegru – ROMÂNIA (21:45 – Prima TV)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia-Herţegovina – ROMÂNIA (21:45 – Antena 1)
  • 11 iunie 2022 – ROMÂNIA – Finlanda (21:45 – Antena 1)
  • 14 iunie 2022 – ROMÂNIA – Muntenegru (21:45 – Prima TV)
  • 23 septembrie 2022 – Finlanda – ROMÂNIA (21:45 – Antena 1)
  • 26 septembrie 2022 – ROMÂNIA – Bosnia-Herţegovina (21:45 – Prima TV)
ADVERTISEMENT