Sporturi

Veste excelentă pentru Simona Halep! Locul 1 pe 2018, aproape sigur! Kerber, eliminată de la Beijing

04.10.2018 | 11:04
Veste excelenta pentru Simona Halep Locul 1 pe 2018 aproape sigur Kerber eliminata de la Beijing
ADVERTISEMENT

Angelique Kerber, eliminată de la Beijing, în optimile de finală, după 1-6, 6-2, 0-6 cu Shuai Zhang, din China, locul 45 în clasamentul WTA. Este o veste excelentă pentru Simona Halep, care devine mare favorită pentru a ocupa locul 1 la finalul lui 2018. De altfel, dacă Angie Kerber nu îşi va face o schimbare majoră în program, lucrurile sunt deja tranşate în favoarea româncei. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Beijing accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

Angelique Kerber va rămâne pe locul 2 în clasamentul WTA Race, indiferent de ce vor face la Beijing rivalele la această poziţie, Naomi Osaka şi Caroline Wozniacki, ambele aflate încă în competiţie. Deci rămâne principala rivală a Simonei la locul 1 la finalul lui 2018. De altfel, daneza iese deja din calcule. Are multe puncte de apărat de la Singapore, unde a luat titlul anul trecut. Deci nu va putea să obţină un plus suficient de consistent pentru a trece peste Halep.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, aproape sigură de locul 1 WTA pe 2018. Kerber a ieşit accidentată de la Beijing

Osaka şi Kerber nu au fost la Turneul Campioanelor anul trecut, deci oricare dintre ei poate scoate un plus de 1.500 de puncte de la Singapore, în cazul în care se va impune. Doar că, în clasamentul WTA Race, distanţa va fi mai mare de atât la începutul săptămânii viitoare. Simona Halep va fi lider cu 6921 de puncte. În vreme ce Angie Kerber începe săptămâna viitoare cu 5375. Distanţa de 1.546 de puncte nu poate fi acoperită de nemţoaică doar din Turneul Campioanelor, nici măcar dacă va câştiga toate cele cinci meciuri din competiţie.

Asta înseamnă că ar mai avea nevoie să se înscrie într-o competiţie până la startul Turneului Campioanelor, pe 21 octombrie. Acest lucru pare foarte puţin probabil, mai ales că Angie Kerber a ieşit accidentată din meciul cu Zhang. A acuzat dureri la piciorul drept şi a pierdut decisivul la zero. Osaka ar ajunge la 5.350 în WTA Race dacă se impune la Beijing. Tot ar mai avea şi ea nevoie de înscrierea într-un alt turneu, plus victorii pe linie la Turneul Campioanelor.

ADVERTISEMENT