Veste excelentă pentru studenți. Pot primi până la 100.000 de euro prin finanțări europene. Care sunt condițiile

Adrian Baciu   
în HotNews
29/05/2020, 15:57
Veste excelentă pentru studenți. Pot primi până la 100.000 de euro prin finanțări europene. Care sunt condițiile
Veste excelentă pentru studenți. Pot primi până la 100.000 de euro prin finanțări europene. Care sunt condițiile. Foto: hepta.ro

Veste excelentă pentru studenții din România. Aceștia pot primi până la 100.000 de euro prin finanțări europene. Pentru acest lucru, ei trebuie să demareze deschiderea unor afaceri în anumite domenii.

Veste excelentă pentru studenți. Pot primi până la 100.000 de euro prin finanțări europene. Care sunt condițiile

Studenții din țara noastră pot intra în posesia unor finanțări între 40.000 şi 100.000 de euro din fonduri europene. Banii sunt destinați celor care au în plan deschiderea de mici afaceri.

Anunțul a fost făcut de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, cel care a precizat că aceste granturi fac parte din cadrul noului program de finanțare Innotech Student 2020, lansat vineri.

”Sper ca la sfârșitul acestui apel de proiecte să prindă viaţă peste 900 de startup-uri şi 5.000 de locuri de muncă. Putem să avem o posibilă contractare de până la 150 mil. euro, în funcţie de succesul pe care îl va avea această măsură.

Apelul de proiecte presupune ca pentru acele afaceri pe care le vom selecta să putem acorda granturi între 40.000 şi 100.000 de euro”, a declarat ministrul Fondurilor Europene în cadrul unei conferinţe, conform ziare.com.

Grupul-țintă al acestui proiect european este format din:

  • Studenți înmatriculați, la data intrării în operațiune, în ultimul an de studii al ciclului de studii parcurs
  • Doctoranzi în ciclul de studii universitare de doctorat
  • Cercetători post-doctorat
  • Cursanți – înmatriculați, la data intrării în operațiune, în ultimul an de studii al ciclului de studii parcurs.

Ce proiecte trebuie să inițieze studenții pentru primirea banilor europeni

Proiectul Innotech-Student presupune finanțarea planurilor antreprenoriale ale studenţilor români din numeroase domenii care sunt inovatoare şi aduc o valoare adăugată reală. Apelul de proiecte va fi lansat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman şi va avea o alocare de 20 milioane euro.

Banii se vor acorda în două tranșe: 75% la înfiinţarea companiei, iar cea de-a doua, de 25%, în momentul în care antreprenorii vor face dovada că pot realiza profituri de 30% din grantul iniţial de 75%. În primul an de activitate vor fi finanțate şi salariile angajaților firmelor înfiinţate.

Ministrul Boloș a adăugat că există alte două doua forme de sprijin, respectiv subvenționarea locurilor de munca pe perioada implementării proiectelor și acordarea unor burse studențești pe perioada în care se desfășoară stagiul de practica si participarea la cursuri de intreprindere simulată.

  • 370.000 de studenți sunt înscriși în România la ora actuală 
Închide ×