News

Veste excelentă pentru toți pensionarii din România. Ministerul Muncii, anunț ferm despre creșterea pensiilor

06.05.2020 | 07:22
Veste excelenta pentru toti pensionarii din Romania Ministerul Muncii anunt ferm despre cresterea pensiilor
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunțat că pensiile românilor vor fi majorate așa cum este stabilit, în momentul de față așteptând doar evaluarea încasărilor la bugetul de stat de la începutul anului pe care Ministerul Finanţelor are obligaţia să o facă.

Pensiile românilor vor fi majorate, a anunțat Violeta Alexandru

Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planurile și mai ales, economia, românii fiind tot mai neliniștiți în privința zilei de mâine. Foarte mulți pensionari s-au temut că veniturile lor nu vor mai crește, așa cum a fost stabilit, însă ministrul Muncii i-a liniștit și le-a dat o veste excelentă.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru a declarat marți seara, 5 mai, la postul public de televiziune, că pensiile vor fi majorate, în clipa de față mai trebuie doar să facă evaluarea încasărilor pe care ministrul Finanțelor Florin Cîțu are obligația de a o realiza după trecerea pandemiei.

„Voi fi beneficiara evaluării financiare cu privire la încasările la buget pe care o va prezenta domnul ministru Cîţu în foarte scurtă vreme.

ADVERTISEMENT

Probabil că va face această evaluare după trecerea pandemiei, respectiv la maxim 6 luni de la începerea anului, atunci când această evaluare oricum trebuie făcută. Ce pot să vă spun este că pensiile vor creşte”, a declarat politicianul la TVR 1.

Ministrul Muncii, anunț ferm despre mărirea pensiilor românilor

„Aştept evaluarea încasărilor la buget pe care Ministerul Finanţelor are obligaţia să o facă şi sunt adepta comunicărilor doar pe bază de cifre şi pe situaţii generate de analiza bugetului.

ADVERTISEMENT

Nu sunt adepta răspândirii de zvonuri şi de opinii şi de păreri şi ce ce mi-ar plăcea mie şi de ce i-ar plăcea unui alt coleg.

Cred că avem responsabilitatea să dăm oamenilor răspunsuri pe bază de cifre clare, care să arate încasările la buget, respectiv resursele publice pe care le avem după această pandemie”, a mai spus Violeta Alexandru.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește majorarea punctului de pensie cu 40% la 1 septembrie 2020, liberalul nu a oferit un răspuns concret dorind să aibă mai întâi informații clare înainte de a da un răspuns afirmativ.

„În acest moment, legea este în vigoare, banii sunt în buget. Urmează să facă Ministerul Finanţelor, aşa cum s-a angajat, o evaluare a încasărilor la buget şi vom avea un răspuns cu toţii.

Ce pot să vă spun, este că prefer comunicările pe baza acestor date decât decât alimentarea unei stări de tensiune sau de emoţie în populaţie şi cred că oamenii trebuie să aibă încredere că vom discuta cu cifrele şi cu informaţiile pe masă la momentul oportun”, a completat Violeta Alexandru.

 

ADVERTISEMENT