News

Veste importantă pentru elevi. Ce spune ministrul Educației despre repetarea anului școlar

17.03.2021 | 08:55
Veste importanta pentru elevi Ce spune ministrul Educatiei despre repetarea anului scolar
ADVERTISEMENT

Este repetarea anului școlar o soluție pentru sistemul educațional din România în acest moment? Despre acest subiect a vorbit ministrul Sorin Cîmpeanu, cel care a dezvăluit că nu a luat niciodată în calcul această măsură extremă.

În condițiile dificile de studii din perioada pandemiei, unele țări au recurs la înghețarea anului. Acesta este exemplul unui land din Germania, Berlin.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește România, ministrul Educației afirmă că nu a luat în discuție repetarea anului școlar pentru elevi. În opinia acestuia, decizia din Capitala Germaniei este una stranie, care poate duce la suprapopularea claselor în anul următor.

Ce spune ministrul Educației despre repetarea anului școlar

Mii de elevi din România au pierdut materie în anul școlar 2020-2021 din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19. Cu toate acestea, ministrul Sorin Cîmpeanu e ferm: nu se ia în discuție o eventuală înghețare a anului și repetarea lui.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului spune că sunt puține clase care au cursurile suspendate, adică 216 clase din cele 136.000 de la nivel național, din cauza cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

”Recunosc cinstit că nu am luat niciodată în calcul așa ceva. Pe de o parte, repetarea anului este la îndemâna oricui. Nu mergi la școală, nu promovezi, nu promovezi, repeți anul. Deci nu trebuie făcut ceva special.

ADVERTISEMENT

În opinia mea, este stranie decizia unuia dintre cele 16 landuri din Germania, Berlin, care a fost foarte controversată, care a adus critici din partea școlilor, pentru că lansând această posibilitate de repetare a anului la cerere, sunt îngrijorați cu privire la suprapopularea claselor în anul următor. Oamenii din școală sunt îngrijorați cu privire la efectele unui stop în educație.

Singurul loc din lume în care s-a luat această decizie de legiferare a opțiunii de repetare a anului a fost unul din cele 16 landuri din Germania, în Berlin”, a spus Cîmpeanu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Cîmpeanu, convins că nici părinții nu doresc repetarea anului școlar

Ministrul Educației este sigur că și părinții din țară sunt de acord cu el în privința acestui subiect. Cîmpeanu e convins că niciun părinte nu vrea ca propriul copil să piardă un an din viață.

”Sunt convins că sunt în asentimentul marii majorități a părinților care nu și-ar dori această opțiune. Ce părinte își dorește pentru propriul copil să piardă un an din viață? Eu nu cred că sunt mulți.

Dacă într-adevăr își doresc, au această opțiune – nu merg la școală, nu promovează, repetă anul, simplu”, a mai declarat oficialul din Guvern pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT