News

Veste importantă pentru elevi și părinți. Ce modificare se va face, potrivit ministrului Educației, în contractul școlar

04.05.2021 | 20:54
Veste importanta pentru elevi si parinti Ce modificare se va face potrivit ministrului Educatiei in contractul scolar
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a oferit marți, la Antena 3, o veste importantă pentru elevi și părinți, explicând ce se va modifica în contractul școlar în viitorul apropiat și ce impact va avea asupra procesului educațional.

Tot în cursul zilei de marți, Cîmpeanu a declarat că anumite universități din România se gândesc ca, din toamnă, să oblige studenții nevaccinați să poarte combinezon în timpul laboratoarelor și lucrărilor practice.

ADVERTISEMENT

Miercuri va reîncepe școala în toată România, iar în multe localități, elevii vor participa fizic la ore, în contextul unei rate de infectare scăzute a respectivei unități administrativo-teritorială.

Sorin Cîmpeanu, veste importantă pentru părinți și elevi. Ce se va modifica în contractul școlar

“Dacă vrei să ai acces la certificarea competențelor dobândte într-o universitate, în străinătate, îți dai acordul de la început asupra posibilității de examinare online.

ADVERTISEMENT

Asta înseană platforme dedicate, securizate, pe care le folosesc pentru a avea certitudinea că cel care răspunde este și cel care ar trebui să facă asta.

De aceea, ai nevoie să îți dai acordul că ți se va prelua controlul asupra calculatorului, lucrul acesta nu a existat în România și ar fi bine să avem asta în contractul școlar, atât în învățământul pre-universitar, cât și în cel universitar, este una dintre propunerile mele pentru viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi fost un caz izolat (n. red. referitor la un număr de studenți care au copiat în cadrul unui examen la Facultatea de Drept), nu ar fi fost atât de mare problema, dar eu mă tem că nu este așa.

Atâta timp cât nu poți garanta că cel care îți răspunde este și cel care ar trebui, suntem în situația în care putem să punem la îndoială relevanța acelei evaluări.

ADVERTISEMENT

Cel mai greu este de schimbat mentalitatea și să eliminăm măcar parțial ipocrizia din sistem. Suntem tentați să credem că ceea ce putem să punem la dispoziție copiilor noștri este valabil pentru toți copiii.

Aș vrea să eliminăm doza din ipocrizie, aș vrea să se înțeleagă că profesorul trebuie să aibă un rol de facilitator de învățare. Aș vrea ca sistemul românesc să fie mai echitabil”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

ADVERTISEMENT