News

Veste importantă pentru românii care stau la bloc. Guvernul a dat o ordonanță mult aşteptată

Guvernul României a dar recent o veste importantă românilor care stau la bloc: a adoptat un proiect de ordonanță ce permite reluarea lucrărilor de izolare a blocurilor în cadrul noului program.
25.08.2022 | 07:08
Veste importanta pentru romanii care stau la bloc Guvernul a dat o ordonanta mult asteptata
Vești bune pentru românii care stau la bloc. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Astfel, conform avocatnet.ro, românii care stau la bloc nu trebuie să se mai teamă din cauza faptului că imobilul în care locuiesc nu va fi reabilitat termic.

Românii care stau la bloc vor beneficia de noul program

Toate blocurile care nu au fost incluse în programul dintre anii 2019-2021 vor fi incluse în programul 2022-2024. Este vorba despre programul național multianual privind creșterea performanței energetice.

ADVERTISEMENT

Așa cum a informat sursa citată, datorită acestui proiect de ordonanță de OG vor fi incluse în noul program și blocurile de pentru care nu au fost încheiate procese-verbale de recepție.

În prim-plan sunt procesele-verbale de recepție încheiate la terminarea lucrărilor până la data intrării în vigoare a proiectului  amintit. Administratorii blocurilor pot solicita mai multe informații la Ministerul Dezvoltării.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei care stau la bloc trebuie să mai știe că tot la Ministerul Dezvoltării vor fi transmise informațiile referitoare la banii de care mai este nevoie pentru finalizarea lucrărilor.

Atenție la termenul pentru depunerea solicitărilor

Asta se va face în maximum 30 de zile de la data aplicării măsurilor din proiect. Dacă solicitările vor fi depuse cu întârziere, după încheierea termenului, autoritățile administrației publice locale vor pierde dreptul de a solicita finanțarea prin programul 2022 – 2024.

ADVERTISEMENT

În același context, este important de subliniat că în termen de trei ani de la data intrării în vigoare a proiectului, autoritățile administrației publice locale decăzute din drept sunt obligate să finalizeze lucrările de reabilitare termică.

Acestea trebuie să depună la Ministerul Dezvoltării procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor și certificatele de performanță energetică ale blocului.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre procesele-verbale inițiale, dar și despre cele încheiate după executarea lucrărilor de intervenție, pentru blocurile din programul 2019 – 2021. Pentru a fi aplicat, proiectul de OG trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial, conform legilor în vigoare.

Altfel, amintim că prin Componenta 5 din PNRR, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică a 4.333 blocuri de locuinţe şi clădiri publice.  Totodată, beneficiază de fonduri și pentru asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu pentru același număr de blocuri de locuinţe şi clădiri publice.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink