Sport

Veste importantă pentru Sepsi și ”U” Cluj! Unde și când va juca învingătoarea finala Supercupei României cu Farul

Sepsi și ”U” Cluj au primit o veste importantă înainte de finala Cupei României Betano. Unde și când se va disputa partida cu Farul din ultimul act al Supercupei României.
23.05.2023 | 20:10
Veste importanta pentru Sepsi si U Cluj Unde si cand va juca invingatoarea finala Supercupei Romaniei cu Farul
FRF a stabilit când și unde va avea loc finala Supercupei României. Foto: FRF.ro.
ADVERTISEMENT

Câștigătoarea Cupei României Betano care se va decide după partida Sepsi – ”U” Cluj o va înfrunta pe Farul în Supercupa României. După ședința Comitetului Executiv care a avut loc marți la Federația Română de Fotbal, oficialii au decis ca partida să se dispute la data de 8 iulie.

Când și unde va avea loc finala Supercupei României

Farul este prima echipă care a prins biletul pentru finala Supercupei României din acest an. „Marinarii” au câștigat campionatul cu o etapă înainte de finalul sezonului și se vor lupta pentru un nou trofeu cu învingătoarea din meciul Sepsi – ”U” Cluj. Cele două formații se luptă miercuri, 24 mai, de la ora 20:30 în finala Cupei României Betano.

ADVERTISEMENT

Pe lângă data disputării finalei Supercupei României, Comitetul Executiv a stabilit și stadionul pe care se vor înfrunta Farul și câștigătoarea dintre Sepsi și ”U” Cluj. Finala Supercupei României va avea loc pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

„Comitetul Executiv al FRF a validat în ședința din 23 mai 2023 propunerea ca Supercupa României să se dispute sâmbătă, 8 iulie, pe stadionul ‘Ilie Oană’ din Ploiești. În Supercupă se vor întâlni campioana României, ediția 2022-2023, Farul Constanța, și câștigătoarea finalei Cupei României Betano, ediția 2022-2023”, se arată în comunicatul emis de FRF.

ADVERTISEMENT

FRF a stabilit data și stadionul pentru finala Supercupei României Farul – Sepsi/”U”Cluj

Va fi pentru a treia oară când Supercupa României își va desemna câștigătoarea la Ploiești. S-a mai întâmplat în 2019 și 2020, când s-au încununat triumfătoare Viitorul, respectiv CFR Cluj. „Acest joc este programat miercuri, 24 mai, de la 20:30, pe stadionul Municipal din Sibiu, echipele care își dispută trofeul fiind Sepsi OSK și Universitatea Cluj.

Va fi pentru a treia oară când Supercupa României se va juca pe stadionul ‘Ilie Oană’, după edițiile din 2019 și 2020 (aceasta din urmă jucată în 2021 din cauza pandemiei), câștigate de Viitorul, respectiv CFR Cluj”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Finala Cupei României Betano, Sepsi – ”U” Cluj, va avea loc pe Stadionul Municipal de la Sibiu, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Învingătoarea se va califica în turul 2 din preliminariile UEFA Conference League.

Premiile financiare din Cupa României Betano

Premiile financiare totale alocate de FRF pentru Cupa României Betano au înregistrat o majorare de 50% în comparație cu anul trecut. De la 800.000 de euro, în sezonul precedent, premiile totale puse în joc au urcat până la 1.2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarea Cupei României Betano va fi recompensată cu 240.000 de euro, în timp ce finalista va încasa 100.000 de euro. În drumul spre finală, Sepsi le-a eliminat în fazele eliminatorii pe CS Mioveni și CFR Cluj, în timp ce ”U” Cluj a trecut de Hermannstadt și UTA Arad.


  • 1.95 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist” la meciul Sepsi – ”U” Cluj

ADVERTISEMENT
Tags: