News

Veste îngrijorătoare: O altă țară depășește 500.000 de infectări. Câți oameni au murit

20.08.2020 | 12:51
Veste ingrijoratoare O alta tara depaseste 500000 de infectari Cati oameni au murit
ADVERTISEMENT

O veste îngrijorătoare: o altă țară a depășit pragul alarmant de 500.000 de infectări cu noul coronavirus. Este vorba de Columbia care a trecut miercuri pe locul trei la numărul de cazuri înregistrate pe continentul Sud American.

Primul caz a fost descoperit pe 6 martie. Chiar dacă până la un punct lucrurile au fost păstrate sub control, în ultima perioadă pandemia a îngrijorat din ce în ce mai mult autoritățile columbiene.

ADVERTISEMENT

Numai în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.056 de noi cazuri de persoane care s-au infectat cu Sars-Cov-2 (COVID-19). Este vorba de un nou record zilnic.

Veste îngrijorătoare: Columbia trece de 500.000 de infectări

Numărul total de contaminări cu Covid-19 este de 502.178. Au decedat deja 15.979 în cele cinci luni şi jumătate de când virusul amenință viețile locuitorilor din Columbia.

ADVERTISEMENT

În ultima zi au murit 360 de persoane, după ce acum două zile încetaseră din viață 247. Numărul de cazuri a crescut mult în ultimele săptămâni. Bogota, capitala, are aproximat 8 milioane de locuitori și este zona cea mai afectată. Aici este cel mai răspândit virusul și nu sunt semne că lucrurile se vor ameliora în curând.

Primele măsuri radicale pentru oprirea virusului au fost luate pe 25 martie. De atunci, președintele Ivan Duque a mai relaxat anumite restricții pentru a atenua daunele pe care le poate provoca pandemia asupra economiei.

ADVERTISEMENT

Țara renumită pentru cafea, are o populație mare de circa 50 de milioane de locuitori. Situția economică era deja precară, iar pandemia nu va face decât să arunce și mai mult în haos țara din America latină.

”Economia mondială nu se va putea restabili într-un mod sustenabil decât dacă noul coronavirus este învins peste tot în lume, deci este în interesul naţional al ţărilor să coopereze”, a afirmat de curând şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

ADVERTISEMENT

Doar Brazilia și Peru au mai multe cazuri decât Columbia dintre țările din America de Sud. Brazilia a scăpat de multă vreme lucrurile de sub control și a înregistrat peste 3,5 milioane de cazuri și 111,189 de decese.

În Columbia, ca și în alte țări din această parte a globului, o mare parte din populație trăiește în condiții precare. Oamenii nu au siguranța zilei de mâine și nici resursele necesare pentru a păstra o igienă corespunzătoare. Sunt șanse mari ca lucrurile să se agraveze și mai mult.

ADVERTISEMENT