News

Veste mare pentru cei din industria IT. Ce beneficii vor avea

13.05.2019 | 11:47
Veste mare pentru cei din industria IT Ce beneficii vor avea

Veste bună pentru angajații în domneiul IT! În anul curent, dimensiunea industriei românești de IT&C va urma să depășească 5.1 mld €, un DUBLU față de anul 2013.  Specialiștii susțin că exporturile de software, dar și serviciile IT sunt așteptate să atingă 4 mld €.

Veste bună pentru angajații din industria IT!

Dimensiunea industriei IT&C  va avea 5.1 mld €. Exporturile software și serviciile IT sunt așteptate să ajungă la 4 mld €, mai mult cu 1 mld € față de anul 2017. Acesta lucru este posibil datorită susținerii Partidului Social Democrat în domeniul IT, transmite un comunicat de presă al PSD. Angajații cu studii superioare și cei cu studii medii vor beneficia de scutirea pe profitul reinvestit, dar și pe impozitul pe venit. Industria IT&C a făcut să aibă o contribuție de 5,2% în Produsul Intern Brut al României. Anul trecut, acesta a depășit ramuri cu o îndelungată tradiție.

De asemenea, se indică și performanțe remarcabile completate de numărul de specialiști din domeniul în cauză, care va depăși pragul de 100.000 anul acesta. De același beneficiu menționat mai beneficiază și absolvenții cu studii superioare și programatorii care sunt încă studenți. Măsura aceasta încurajează ca peste 15.000 de IT-iști din România să rămână în țara natală și să producă o plus-valoare pentru ea. Oficialii Partidului Social Democrat au afirmat faptul că doresc să dezvolte în continuare industriile performante.

Veste importantă pentru cei din IT
Veste importantă pentru cei din IT. Aceștia vor fi scutiți de niște plăți
Sursa Foto: Google. ro

Beneficiile angajaților în IT

“Ideea de a studia care sunt beneficiile pe care le primesc angajații de la companii a venit chiar de la utilizatorii noștri. Primeam des întrebări cu privire la ce fel de beneficii se dau în general, așa că am decis să realizăm această analiză care să vină atât în ajutorul angajaților, cât și în ajutorul companiilor care își doresc să devină mai competitive și să satisfacă nevoile angajaților” a menționat Costin Tudor, fondatorul platformei Undelucram.ro.