Sport

Veste mare pentru Gică Hagi și Farul! Guvernul a aprobat proiectul de aproape 100 de milioane de euro pentru noua arenă din Constanța. Foto

Guvernul a aprobat proiectul în valoare de 97,5 de milioane de euro pentru construirea unui nou stadion la Constanța. Noua arenă va purta numele lui Gheorghe Hagi.
19.10.2022 | 17:02
Veste mare pentru Gica Hagi si Farul Guvernul a aprobat proiectul de aproape 100 de milioane de euro pentru noua arena din Constanta Foto
Guvernul a aprobat proiectul pentru construirea unuinou stadion la Constanța, care va purta numele lui Gheorghe Hagi. Sursă foto: Facebook - Farul Constanța
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru Gheorghe Hagi înaintea duelului de foc cu Rapid din SuperLiga. Guvernul României a aprobat solicitarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în vederea construirii unui nou stadion la Constanța.

Costurile noului stadion din Constanța se ridică la 97,5 milioane de euro

Farul Constanța a făcut doar un egal cu CSM Alexandria, din Liga a 3-a, în prima etapă a grupelor Cupei României Betano. La finalul meciului, Gică Hagi s-a declarat nemulțumit de hotărârile celor de la FRF, fiind nevoit să se deplaseze 400 de kilometri, în timp ce Rapid, adversara din weekend, a jucat meciul considerat „în deplasare” pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Totuși, fostul mare internațional român a primit o veste importantă înaintea meciului cu Rapid. A fost aprobat proiectul noului stadion de la Constanța care îi va purta numele. Lucrările vor dura aproximativ 28 de luni și costurile totale se vor ridica la 480.490.000 de lei, aproximativ 97,5 milioane de euro.

Noua arenă va avea o capacitate de 18.000 de locuri, cu gazon hibrid, în timp ce întreg complexul va cuprinde și un teren de antrenament pentru fotbal și atletism, care va avea aproximativ 1.000 de locuri în tribună.

ADVERTISEMENT

Farul joacă la Ovidiu meciurile din SuperLiga

Stadionul „Gheorghe Hagi”, care are o capacitate de 15.500 de locuri, a fost construit în 1970 și modernizat în 1999. Totuși, Farul Constanța, echipa finanțată și antrenată de Gheorghe Hagi, își dispută meciurile de „acasă” la Ovidiu, arenă cu 4.500 de locuri.

Costurile pentru construirea noii arene „Gheorghe Hagi”, vor fi achitate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a vorbit despre proiectul noii arene la începutul lunii august. „Autoritățile ne pot susține, trebuie să pedalăm împreună și cât mai repede pentru noul stadion. Trebuie să fim toți împreună, să lucrăm, iar în decurs de doi ani, maxim trei ani, stadionul de la Constanța să fie gata”, erau cuvintele lui Gheorghe Hagi.

Gică Hagi, nervos înaintea partidei cu Rapidul lui Adrian Mutu

Farul Constanța a remizat cu formația din eșalonul al treilea din România, CSM Alexandria în grupele Cupei României Betano. Fostul mare internațional român s-a plânse da faptul că a fost nevoit să se deplaseze 400 de km pentru a disputa meciul.

ADVERTISEMENT

De celalată parte, Rapidul, cu care Farul lui Hagi va juca un meci important în vederea locului 1 în clasament, nu a fost nevoită să plece din Giulești. „Rapidul joacă meci acasă, noi mergem 400 de km. Pentru unii ceva, pentru alții altceva. Am venit la meci, n-am văzut copii de mingi. E Cupa României, oficial și n-am văzut copii de mingi. Dacă avem pretenții, trebuie să avem pretenții, dar nu se poate așa ceva.

Eu am venit 400 de km și mă întorc 400 de km. Alții au jucat meci acasă, au meci acasă. Rivalii noștri joacă meci acasă. Noi am făcut kilometri și atunci trebuie să las și eu jucătorii acasă. Pentru unii e odihnă și pentru alții să facă 400 de km. E mult. Probabil e o întâmplare, ei știu mai bine, mai puțin eu”, au fost cuvintele lui Gică Hagi la finalul meciului cu CSM Alexandria.

ADVERTISEMENT