Sport

Veste mare pentru Horaţiu Moldovan! Portarul Rapidului, titular contra Sloveniei. Fanatik confirmat. Update exclusiv

Ionuţ Radu nu va fi prezent la acţiunea naţionalei din luna noiembrie. FANATIK a aflat că în meciurile cu Slovenia şi Moldova vom avea nu unul, ci două debuturi în poartă.
17.11.2022 | 17:15
Veste mare pentru Horatiu Moldovan Portarul Rapidului titular contra Sloveniei Fanatik confirmat Update exclusiv
Horaţiu Moldovan se pregăteşte de debut în echipa naţională. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
17-11-2022
15:17

Horațiu Moldovan debutează la echipa națională

Edi Iordănescu a confirmat informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia Horațiu Moldovan va debuta sub tricolor în amicalele cu Slovenia și Moldova. Selecționerul l-a introdus pe rapidist în primul „11” pentru meciul de pe Cluj Arena, care va începe la ora 18:30.

Naţionala României va juca pe 17 şi 20 noiembrie două meciuri amicale, împotriva Sloveniei şi Moldovei. Sunt ultimele partide de verificare înainte de startul preliminariilor pentru Campionatul European din 2024, programat pentru luna martie.

Veste mare pentru Horaţiu Moldovan! Va debuta la echipa naţională

FANATIK a anunţat că Ionuţ Radu nu va putea onora convocarea pentru acţiunea din luna noiembrie, iar “poarta” va fi deschisă pentru ceilalţi goalkeeperi ai echipei naţionale, care au şansa debutului “sub tricolor”.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Edi Iordănescu are de gând să îi debuteze la echipa naţională, atât pe Horaţiu Moldovan, cât şi pe Ştefan Târnovanu. Cei doi au mai fost prezenţi la acţiunile naţionalei, dar nu au apucat să joace.

Ştefan Târnovanu ar putea începe ca titular cu Moldova!

Astfel, Horaţiu Moldovan ar urma să intre între buturi la meciul de pe 17 noiembrie de pe Cluj Arena, dintre România şi Slovenia. Ştefan Târnovanu va începe ca titular, cel mai probabil, în meciul de la Chişinău, cu Moldova.

ADVERTISEMENT

Ultimele două etape din Liga Naţiunilor a consemnat un nou debut în poarta României. Ionuţ Radu, portarul care a condus “tricolorii mici” la semifinala Euro U21 în 2019 a debutat, în sfârşit, la naţionala mare.

El a fost integralist în meciurile cu Finlanda (1-1) şi Bosnia (4-1). Dar, portarul lui Cremonese nu va fi la această acţiune a naţionalei, astfel că Moldovan şi Târnovanu vor avea şansa debutului “sub tricolor”.

ADVERTISEMENT

Controversă privind titularizarea lui Ionuţ Radu! Rapidiştii au fost nemulţumiţi că nu a fost ales Horaţiu Moldovan

La vremea respectivă, decizia de a-l titulariza pe Ionuţ Radu a fost contestată de rapidişti, care considerau că Horaţiu Moldovan merită să fie titularizat. Acum, portarul giuleştenilor va avea şansa debutului.

Florin Niţă a fost titularul postului în ultimii doi ani, preluând ştafeta după retragerea lui Tătăruşanu din prima reprezentativă. Însă, portarul celor de la Sparta Praga are o situaţie dificilă la club. Ultima dată a apărat în noiembrie 2021 la Sparta, iar de câteva luni nici măcar nu se mai antrenează cu echipa.

ADVERTISEMENT

Florin Niţă a pierdut convocarea din cauza situaţiei de la club

Din cauza situaţiei de la club, Florin Niţă nu a mai fost convocat la acţiunea din luna septembrie a naţionalei României. Portarul în vârstă de 35 de ani mai are contract până în vară cu Sparta Praga.

Meciurile României cu Slovenia şi Moldova, ultimele din acest an, reprezintă ultima repetiţie a naţionalei înainte de debutul în preliminariile pentru Euro 2024. În finalul lunii martie, “tricolorii” vor întâlni Andorra şi Belarus.

  • 22 de ani are Ştefan Târnovanu
  • 1.500.000 de euro este cota de piaţă a lui Horaţiu Moldovan
ADVERTISEMENT