News

Veste mare pentru români. Creștere importantă a salariului mediu net! Câți bani ai putea primi în plus

Reprezentanții Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză i-au anunțat recent pe români că pentru acest an au estimat o creștere a salariului mediu net lunar de 11,3%.
15.08.2022 | 09:23
Veste mare pentru romani Crestere importanta a salariului mediu net Cati bani ai putea primi in plus
Creșterea salariului mediu net, o veste excelentă pentru români. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Conform graficului publicat pe cnp.ro, creșterea salariului mediu net lunar la 11,3% înseamnă un venit de 3.838 lei. În prognoza de primăvară, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză estimase o creștere  de 10,8%, respectiv 3.822 lei.

Ce spune CNSP despre creșterea salariului mediu net

Potrivit datelor din prognoza de vară 2022, câştigul salarial mediu net va creşte anul viitor cu 10,6%, la 4.246 lei. Un an mai târziu, el va crește cu 9,3%, la 4.641 lei, în timp ce pentru 2025 a fost estimate o creștere de 8%, la 5.010 lei.

ADVERTISEMENT

Pentru o idee cât mai clară asupra acestor cifre, amintim că în prognoza anterioară, specialiștii CNSP au estimat pentru 2023 un câştig mediu net de 4.176 lei (n.r. – plus 9,3%).

În același context, pentru anul 2024 au estimat un câștig mediu salarial de 4.507 lei (n.r. – plus 7,9%), iar pentru 2025 de 4.837 lei (n.r. – plus 7,3%). Când s-a ajuns și la creșterea salariului mediu brut lunar, sursa citată a subliniat că acesta va fi majorat în anul 2022 cu 10,4%, la 6.157 lei.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în anul 2023, acesta va fi mărit cu 10,1%, la 6.780 lei, iar în anul 2024 vom avea o creștere de 8,9%, la 7.385 lei. În 2025, creșterea va ajunge la 7,7%, adică la 7.950 lei.

Vești bune pentru HoReCa și transporturi

”(…) Există premise favorabile determinate de un comportament bun al serviciilor, ceea ce ar putea conduce la posibile revizuiri ascendente în prognoza de toamnă pentru perioada 2022-2023.

ADVERTISEMENT

În acest context, este de aşteptat continuarea recuperării activităţilor cele mai afectate în perioada crizei sanitare, cum ar fi HoReCa şi sectorul de transporturi.

În elaborarea prognozei de vară, CNSP a reevaluat evoluțiile indicatorilor macroeconomici pentru anul 2022 luând în considerare datele lunare disponibile din perioada ianuarie-mai 2022, în condiţiile prelungirii conflictului dintre Rusia și Ucraina”, se arată în Prognoza pe termen mediu 2022 – 2026 – varianta de vară 2022.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că în urmă cu doar patru zile, CNSP îmbunătăţea cu 0,6 puncte procentuale previziunea de creştere pentru 2022, de la 2,9% – cât estimase în Prognoza de primăvară – la 3,5%. În continuare puteți afla care este cel mai bine plătit loc de muncă din România.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii