ADVERTISEMENT
News

Veste pentru elevi și părinți. CNSU a făcut anunțul despre începerea școlii. Cum se vor desfășura cursurile de pe 11 ianuarie

Autor: Flaviu Popa | 09.01.2021 | 17:23
Veste pentru elevi și părinți. CNSU a făcut anunțul despre începerea școlii. Cum se vor desfășura cursurile de pe 11 ianuarie
Școala poate reîncepe din martie. Foto: Pixabay

CNSU a făcut anunțul mult așteptat de către toți elevii și părinții din România și a transmis când se vor întoarce elevii la școală.

ADVERTISEMENT

Potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cursurile școlare online au fost prelungite până în 8 februarie, chiar dacă școala reîncepe în 11 ianuarie.

Conform listei actualizate a țărilor, zonelor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, alte 9 țări au nevoie de carantină pentru cetățenii care circulă în țara noastră.

Școala reîncepe din 11 ianuarie, însă doar online

Se propune suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2020”, arată decizia CNSU, conform Zf.ro.

ADVERTISEMENT

Țările cu risc ridicat epidemiologic sunt: Gibraltar, Lituania, San Marino, Cehia, Liechtenstein, Slovenia, Marea Britanie, Panama, Elveţia, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Andorra, Suedia, Israel, Olanda, Puerto Rico, Cipru, Slovacia, Letonia, Danemarca, Estonia, Serbia, Monaco, Portugalia, Georgia, Luxemburg, Liban, Irlanda, Jersey, Croaţia, Palestina, Aruba, Rusia, Italia, Austria, Germania, Polonia, Columbia, Africa de Sud, Spania, Insulele Turks si Caicos, Sint Maarten, Belarus, Turcia, Malta, Macedonia de Nord, Franţa, Polinezia Franceza, Republica Moldova, Namibia.

Valeriu Gheorghiță, medicul responsabil de coordonarea campaniei de vaccinare, nu crede că elevii se vor întoarce în bănci până în luna martie. „Am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie, când începem a treia etapă de vaccinare.

Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării împotriva COVID-19 în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare, adresată persoanelor populaţiei vulnerabile şi cea a categoriilor de persoane care deservesc activităţi esenţiale.

ADVERTISEMENT

Redeschiderea școlilor, adică revenirea la scenariul verde, s-ar putea face abia în urma vaccinării cadrelor didactice şi persoanelor din categoriile vulnerabile, ceea ce ar însemna undeva la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie.

În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă”, a explicat șeful Comitetului de coordonare a vaccinării împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!