News
notix pixel id

Veste proastă. Ar putea crește prețurile la energie, carne și combustibili

15.05.2021 | 00:01
Veste proastă. Ar putea crește prețurile la energie, carne și combustibili
Veste proastă. Ar putea crește prețurile la energie, carne și combustibili. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

În perioada următoare ar putea crește prețurile la energie, carne și combustibili.

După aproape 1 an și jumătate de pandemie, o serie de fluctuații și majorări se resimt în prețul pe care-l trebuie să-l plătească românul pe anumite servicii  și bunuri. Din păcate, toate incertitudinile din ultima perioadă și din viitorul apropiat fac ca situația să rămână foarte îngrijorătoare.

Prețul electricității ar putea crește cu 10% după 1 iulie. De asemenea, prețul gazelor naturale s-ar putea ridica cu 20%, potrivit unui studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă, conform Libertatea.

Prețul energiei s-a majorat cu 18% în doar 3 luni

După ce s-a liberalizat piața de energie, românii au avut posibilitatea să își aleagă furnizorul în funcție de oferta comercială sau să rămână la actualul furnizor.

ADVERTISEMENT

În doar câteva luni s-au simțit scumpiri în piață. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, energia electrică consemna în luna martie o creștere de preț de 18,22% în comparație cu decembrie 2020.

Scumpiri masive în prețul petrolului

Prețul petrolului Brent, tranzacționat pe bursa de la Londra și folosit ca referință în Europa, a urcat cu 35% în ultimele luni, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Este așteptat ca prețul mediu al unui litru de benzină și al unui litru de motorină să crească pe măsură ce economiile lumii pornesc din nou.

Se va scumpi carnea de porc

Ioan Ladoși, președintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, spune că prețul cărnii va avea o creștere similară cu cea a petrolului.

ADVERTISEMENT

”Noi sperăm la o creștere de preț și sperăm să iasă românii la grătare. Din cauza pandemiei și a faptului că a fost frig, nu a fost cerere mare.

Noi producem acum în pierdere, sub costuri. Există semne că va crește consumul în China, ceea ce va duce la o creștere de prețuri la nivel global în toamnă”, a declarat Ioan Ladoși pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Următoarele luni ar putea fi dificile

E greu de prezis ce se va întâmpla mai departe, în condițiile în care omenirea trece printr-o perioadă complicată din toate punctele de vedere.

Efectele pandemiei și faptul că mulți piloni economici au fost blocați timp de 1 și jumătate ar putea crea o undă de șoc în economiile mondiale.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri