News

Veste proastă din partea oamenilor de știință. Cât rezistă în organism anticorpii care ne protejează de Covid-19, după dezvoltarea bolii

19.06.2020 | 16:28
Veste proasta din partea oamenilor de stiinta Cat rezista in organism anticorpii care ne protejeaza de Covid19 dupa dezvoltarea bolii
ADVERTISEMENT

Anticorpii dezvoltați de persoanele care s-au vindecat de Covid-19 nu rezistă mai mult de trei luni.

Aceasta e concluzia la care au ajuns cercetătorii chinezi, rezultatele studiului fiind publicate în revista de specialitate Nature Medicine.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii din Wanzhou, China, au comparat anticorpii a 37 de persoane asimptomatice cu anticorpii a 37 de persoane care au fost infectate, au avut simptome, dar au învins boala.

Oamenii de știință susțin că anticorpii anti Covid-19 rezistă puțin timp în organism

Concluzia, pe scurt, este că asimptomaticii nu dezvoltă un răspuns imunitar eficient față de boală, în raport cu cei care au suferit din cauza Covid-19.

ADVERTISEMENT

Mai mult, după opt săptămâni nivelul anticorpilor în cazul persoanelor asimptomatice scade cu 40%, față de o scădere de 12.9% înregistrată la persoanele care au dezvoltat simptome.

De asemenea, după două luni, 81% dintre persoanele asimptomatice au o scădere a numărului de anticorpi din organism, față de o scădere de 62% în cazul celorlalți pacienți.

ADVERTISEMENT

40% dintre asimptomatici și-au pierdut total răspunsul imunitar după 2-3 luni, mai anunță cercetătorii chinezi. Potrivit CNBC, cu toate că studiul este relativ mic, cercetătorii chinezi ridică problema eficienței „pașaportului imunologic”, o găselniță a guvernelor lumii.

Pașaportul imunologic poate să fie o eroare, cred specialiștii

Mai exact, politicienii cred că orice om vindecat de Covid-19 dezvoltă imunitate definitivă și merită un așa zis „pașaport imunologic”, care să ateste că a avut Covid-19 și nu mai poate lua această boală.

ADVERTISEMENT

Totodată, răspunsul imunitar ridiciă un mare semn de întrebare atunci când va fi dezvoltat un vaccin. Oamenii de știință nu știu dacă un astfel de vaccin ar ajuta o perioadă de câteva luni, sau un an, sau ar fi inutil.

Doctorul Anthony Fauci a declarat, în urmă cu câteva săptămâni, că este puțin probabil ca un vaccin să protejeze pe termen lung împotriva reinfectării.

Când te uiți la istoria coronavirusurilor în general, inclusiv cel ce produce banala răceală, literatura de specialitate ne spune că suntem protejați de sistemul imunitar maximum 6 luni”, a punctat Fauci.

ADVERTISEMENT
Tags: