News

Veste proastă în plină pandemie de Covid-19. Organizația Mondială a Sănătății a făcut anunțul

03.08.2020 | 17:03
Veste proasta in plina pandemie de Covid19 Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că omenirea ar putea să nu descopere niciodată un vaccin împotriva Covid-19.

Asta, în ciuda efortului susținut a cel puțin 100 de companii farmaceutice la nivel mondial, care speră să ofere omenirii un asemenea vaccin în maximum un an.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, OMS le transmite oamenilor să nu spere „într-o soluție miraculoasă”, în condițiile în care aceasta ar putea să nu fie găsită niciodată.

Avertismentul OMS: Omenirea s-ar putea să nu aibă niciodată un vaccin împotriva Covid-19

Conform ziare.com, numărul infectaților cu Covid-19 se apropie de 20 de milioane la nivel mondial. Mai mult, aproape 700.000 de oameni au murit și țările care erau sigure că au scăpat de boală se confruntă cu un nou val al bolii.

ADVERTISEMENT

Directorul general al OMS, Tedros Ghebreyesus, a transmis tuturor guvernelor lumii să pună mai mult accent pe măsurile de distanțare socială și de protecție, în condițiile în care un vaccin ar putea să nu fie dezvoltat niciodată.

„Mesajul nostru catre oameni și către guverne este clar: Faceți cu toții toate aceste lucruri. Măștile sanitare ar trebui să devina un simbol al solidaritații în lume.

ADVERTISEMENT

Mai multe vaccinuri se afla acum in faza 3 a unor studii clinice și sperăm cu toții că vom avea câteva vaccinuri eficiente, care să îi ajute pe oameni să nu se infecteze. Totuși, nu există nicio soluție miraculoasă în acest moment, este posibil ca ea să nu fie găsită niciodată”, a precizat directorul OMS.

Mike Ryan, un alt oficial al OMS, crede că țări precum Brazilia și India vor avea mari bătăi de cap înainte de a învinge boala.

ADVERTISEMENT

„Drumul spre ieșirea din pandemie este lung și necesitp un angajament susținut”, a punctat expertul. Între timp, experții OMS sunt plecați în China pentru a studia mai bine originile virusului din Wuhan, însă nu există momentan o concluzie oficială în acest sens.

ADVERTISEMENT