News

Veste proastă pentru angajații Metrorex: conducerea vrea înghețarea salariilor până în 2022. Reacția sindicatelor

19.03.2021 | 14:51
Veste proasta pentru angajatii Metrorex conducerea vrea inghetarea salariilor pana in 2022 Reactia sindicatelor
ADVERTISEMENT

Veste proastă pentru angajații Metrorex. Noua conducere a instituției a propus sindicatului de la metrou (USLM) înghețarea salariilor angajaților până în 2022.

Mai exact, oficialii regiei de transport subteran vor să suspende majorările salariale de 18% decise la sfârşitul anului trecut, majorare care nu ar fi fost acordată în condițiile legii.

ADVERTISEMENT

La această concluzie a ajuns Raportul Corpului de Control al ministrului Transporturilor publicat în urmă cu două săptămâni.

Veste proastă pentru angajații Metrorex: conducerea vrea înghețarea salariilor

În cursul zilei de joi, noua conducere a Metrorex a avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatului salariaților de la metrou. Aceștia din urmă au fost informați că, din cauza pierderilor foarte mari înregistrate în prezent, compania trebuie să implementeze măsuri pentru plafonarea cheltuielilor.

ADVERTISEMENT

S-a înaintat propunerea de suspendare a majorării salariale de 18% obținute la negocierile de anul trecut până în anul 2022. Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 167 de milioane de lei, motiv pentru care Ministerul Transporturilor a cerut reducerea celtuielilor.

”Trebuiesc implementate măsuri adecvate pentru încadrarea în fondul stabilit în limitele legale”, se arată în comunicat, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Sindicatul Liber Metrou refuză categoric propunerea conducerii Metrorex

În ceea ce-i privește pe reprezentanții salariaților, aceștia sunt revoltați de propunerea plafonării veniturilor. Sindicatul Liber Metrou a emis un comunicat în care anunță că nu este de acord cu propunerea conducerii.

”Directorul General a propus să renunțăm la un procent de 18% din salarii. În istoria de 42 de ani de exploatare a metroului nu s-a întâmplat așa ceva și nu putem fi de acord cu această propunere de a reduce vreun drept câștigat”, transmite sindicatul.

ADVERTISEMENT

După venirea lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor, conducerea Metrorex a fost preluată de Ștefan Paraschiv. La momentul numirii, ministrul Transporturilor transmitea că noul director trebuie să găsească soluții pentru rezolvarea unor probleme urgente precum aprobarea bugetului companiei care permite păstrarea salariilor majorate cu 18% doar dacă se fac reduceri de personal.

La începutul lunii martie, la prezentarea Raportului Corpului de Control, ministrul Cătălin Drulă vorbea despre reduceri de personal pentru a păstra majorarea cu 18%.

ADVERTISEMENT
Tags: