News

Veste proastă pentru bucureșteni, din partea lui Nicușor Dan: „O să urmeze o iarnă foarte grea”

04.10.2020 | 21:55
Veste proastă pentru bucureșteni, din partea lui Nicușor Dan: „O să urmeze o iarnă foarte grea”
Nicușor Dan, primarul Capitalei/ Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan îi anunță pe bucureșteni că-i „așteaptă o iarnă foarte grea”, din cauza deja cunoscutelor probleme la rețeaua de termoficare.

Primarul general al Capitalei crede că sistemul actual de termoficare este „mai prost” decât cel de acum 3-4 ani.

ADVERTISEMENT

„Numărul de avarii e mult mai mare”, a anunțat Nicușor Dan, cu mai puțin de o lună până la începerea iernii pe fondul lipsei căldurii în Capitală.

Nicușor Dan le dă o veste extrem de proastă bucureștenilor, înainte de iarnă

Nicușor Dan a promis că va face tot ce poate pentru ca numărul de avarii să fie cât mai mic și va cere celor responsabili de remedierea situației să se miște în timp record pentru a executa aceste avarii.

ADVERTISEMENT

„O să urmeze o iarnă foarte grea, în care sistemul nostru este mult mai prost decât sistemul pe care l-am avut acum 3 sau 4 ani, în sensul că numărul de avarii e mult mai mare și fiecare bucureștean a văzut pe propria piele încă din această vară.

Și atunci suntem nevoiți, pentru că nu avem timp, de la preluarea mandatului până la începutul iernii avem cam o lună, tot ce putem face e să facem un management de avarie, astfel încât să avem un stoc de materiale cu care să putem interveni, să avem echipe cu care să putem interveni și aici nu sunt suficienți oamenii de la Termoenergetica și va trebui să facem niște contracte în regim de urgență cu companii private care să fie capabile și ele să intervină”, a explicat Nicușor Dan, la RTV.

Din păcate anotimpul rece nu permite înlocuirea conductelor vechi din sistemul de termoficare, însă acest lucru se va putea face la primăvară, cu fonduri europene.

ADVERTISEMENT

La termoficare trebuie să accesăm acești bani europeni care sunt disponibili pentru București, pentru reabilitarea infrastructurii, pentru schimbarea cu tehnologii moderne a conductelor de pe inelul principal și să începem din primăvara asta să le schimbăm. Avem bani până în 2020. 

Sunt conducte de 40-50 de ani vechime. Conducta nouă, din 1.000 de kilometri cât trebuie să schimbăm, s-a schimat un kilometru în acești 4 ani de mandat”, a adăugat Dan.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri