News

Veste proastă pentru elevi și profesori. Serbările din curtea școlii au fost interzise

07.06.2020 | 13:24
Veste proasta pentru elevi si profesori Serbarile din curtea scolii au fost interzise
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a transmis o veste proastă pentru elevi și profesori și a anunțat că serbările din curtea școlii au fost interzise, din cauza epidemiei de coronavirus și a regulilor din starea de alertă.

Serbările din curtea școlii au fost interzise din cauza stării de alertă

Ministerul Educației și Cercetării nu a venit cu vești bune pentru elevi și profesori și a anunțat că a trebuit să interzică serbările de final de an din curtea școlii, potrivit G4Media.

ADVERTISEMENT

Așadar, anul şcolar se încheie pe 12 iunie, fără festivitățile de încheiere specifice și cu şcolile închise, din cauza epidemiei de coronavirus din țara noastră.

Întrucât ne aflăm în continuare în starea de alertă, Ministerul Educaţiei a transmis că serbările ce aveau loc la finalul anului școlar, când elevii erau premiați iar cadrele didactice primeau diverse cadouri, nu vor fi permise.

ADVERTISEMENT

”În România, la ora actuală, este instituită, pentru o perioadă de 30 de zile, starea de alertă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, urmare a evoluției situației epidemiologice naționale și internaționale, determinată de răspândirea noului coronavirus/SARS-CoV-2.

Cum ar putea sărbătorii elevii și profesorii încheierea anului școlar

În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, în contextul respectării unor măsuri stricte de prevenire/protecție”, a transmis Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, elevii și profesorii nu se vor mai întâlni în curtea școlii, pentru a celebra încheierea unui nou an școlar.

În schimb, nu ar fi exclus ca festivitățile de încheiere a anului școlar să aibă loc tot pe platformele online, acolo unde cadrele didactice au ținut legătura cu elevii în ultimele luni.

ADVERTISEMENT