Sport

Veste proastă pentru FCSB înaintea meciului cu West Ham din Conference League. Ce decizie a luat David Moyes

Ghinion pentru FCSB, după ce vârful italian al lui West Ham a revenit la antrenamente. Scamacca are șanse mari să joace titular în meciul de joi.
07.09.2022 | 18:05
Veste proasta pentru FCSB inaintea meciului cu West Ham din Conference League Ce decizie a luat David Moyes
Gianluca Scamacca, vârful lui West Ham, a revenit la antrenamente și poate fi titular în meciul cu FCSB
ADVERTISEMENT

FCSB are un parcurs foarte bun în Conference League, acolo unde s-a calificat în grupele unei competiții europene pentru prima oară după 5 ani. Formația antrenată de Nicolae Dică o înfruntă în prima etapă, în deplasare pe West Ham. În ciuda performanței europene, în campionat, FCSB se află în zona roșie a clasamentului cu 7 puncte după 7 meciuri.

Ghinion pentru FCSB: Scamacca a revenit la antrenamentele lui West Ham

Clubul londonez a primit o veste foarte bună în cursul zilei de miercuri. Gianluca Scamacca (23 de ani) a revenit la antrenamente după accidentarea suferită și va putea face parte din planurile lui David Moyes pentru meciul cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Atacantul italian a fost adus în vară de la Sassuolo pentru 36 de milioane de euro, fiind decisiv pentru West Ham în play-off-ul Conference League. Fotbalistul italian a marcat două goluri în partidele cu Viborg.

Fostul atacant al lui Sassuolo ar putea fi principalul pericol pentru poarta apărată de Ștefan Târnovanu. Asta chiar și în condițiile în care David Moyes va utiliza jucătorii de bază, printre care se numără vedetele Antonio, Rice sau Bowen.

ADVERTISEMENT

West Ham, lot de 13 ori mai scump decât FCSB

Cu o valoare totală a lotului, care se ridică la 432 de milioane de euro, West Ham va fi cel mai dur test al „roș-albaștrilor” din acest sezon. Totuși, jocul rămâne deschis, mai ales după ce surprizele s-au conturat încă din prima etapă a grupelor Champions League, acolo unde Chelsea a pierdut, scor 0-1 cu Dinamo Zagreb.

Un meci deschis prevede și Răzvan Raț, care nu îi consideră deja învingători pe granzii din Premier League. Deși West Ham este printre favoritele la câștigarea trofeului în Conference League, formația din Anglia se concentrează pe campionat, acolo unde se află doar pe locul 18 după 6 meciuri.

ADVERTISEMENT

În următoarea etapă din Premier League, West Ham o întâlnește pe Newcastle. În cazul unei înfrângeri, postul lui David Moyes ar fi pus în pericol, în condițiile în care West Ham a terminat ultimele sezoane în prima jumătate din Premier League.

Cum ar putea arăta linia de start a lui FCSB

Chiar dacă David Moyes a susținut că va alinia cel mai bun „11” în duelul cu FCSB, este posibil să menajeze 3-4 jucători, pentru a-i avea proapeți în campionat. Totuși, lotul pe care îl are la dispoziție este unul foarte valoros, iar mulți dinte cei care au fost până acum rezerve sunt de o valoare apropiată cu titularii.

ADVERTISEMENT

Areola – Johnson, Kehrer,  Ogbonna, Cresswell – Soucek, Lanzini – Cornet, Fornals, Benrahma – Scamacca sunt jucătorii lui West Ham care ar putea evolua din primul minut contra echipei lui Nicolae Dică.

De celaltă parte, „roș-albaștrii” vin după o înfrângere usturătoare contra celor de la Farul Constanța în SuperLiga, iar un eșec cu West Ham ar alimenta criza pe care formația patronată de Gigi Becali o întâmpină în campionat.

Echipa lui FCSB în meciul de la Londra ar putea arăta astfel: Târnovanu – Boboc, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Edjouma, Oct. Popescu – Cordea, Compagno, Coman.

  • 30 de milioane de euro este cota de piață a lui Scamacca, conform Transfermarkt
  • 2 goluri în 6 partide a înscris Scamacca în tricoul lui West Ham

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,95 este cota pentru „1 solist și ambele echipe marchează” la West Ham – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT