Veste proastă pentru Florin Andone! Brighton a adus un atacant cu 16 goluri în naţionala Angliei

Gabriela Gheorghe   
în Premier League
18/10/2020, 17:34
Veste proastă pentru Florin Andone! Brighton a adus un atacant cu 16 goluri în naţionala Angliei
Danny Welbeck. Sursă foto: Hepta.

Brighton, echipa la care evoluează Florin Andone, a luat un vârf care îi va fi concurent pe post românului. Este vorba despre Danny Welbeck, atacant adus din postura de jucător liber de contract. Până la sfârșitul sezonului 2020-2021 a semnat englezul.

Welbeck a bifat de-a lungul carierei aproape 300 de partide pentru două dintre cele mai bune echipe din Premier League – Manchester United și Arsenal.

44 de reușite și 27 de pase decisive are jucătorul în cele 224 de partide în care a evoluat în campionatul Angliei. Vârful a câștigat de două ori titlul în Premier League cu Manchester United, în 2009 și 2013.

42 de meciuri a bifat fotbalistul la naționala Angliei

Jucătorul mai are în palmares două Cupe ale Angliei cu Arsenal, două Cupe ale Ligii cu Manchester United și 3 Supercupe ale Angliei (n.r. două cu Manchester United și una cu Arsenal).

16 reușite are englezul pentru echipa națională în cele 42 de partide bifate pentru Anglia. La 5 milioane și 500 de mii de euro este cotat jucătorul pe site-ul de specialitate Transfermarkt. Fotbalistul de 29 de ani a evoluat în sezonul trecut la Watford. A fost folosit în 18 meciuri de campionat și a dat două goluri. De-a lungul carierei sale a jucat la Preston North End, Manchester United, Sunderland, Arsenal și Watford.

Cei de la Brighton au dezvăluit ce se va întâmpla cu Florin Andone. Contractul fotbalistului se termină în vara lui 2023. Jucătorul român s-a întors vara aceasta la echipa din campionatul Angliei după ce a jucat sub formă de împrumut la Galatasaray Istanbul.

Andone va fi apt de joc în 2021

Florin Andone a avut ghinion și s-a accidentat la jumătatea lui iunie. El are o ruptură a ligamentului încrucișat și nu va mai putea fi folosit în 2020.

Andone a semnat cu Brighton în vara lui 2018. El nu a avut prestații foarte bune în tricoul englezilor și a plecat în Turcia. La Galata a evoluat în 12 partide înainte de a suferi accidentarea.

„Trebuie să se întoarcă în Brighton și o să se alăture echipei în următoarele zile, din câte știu. O să îl ajutăm să își revină din punct de vedere fizic. De abia așteptăm să îl revedem și să îl ajutăm să fie din nou sănătos și puternic. E jucătorul nostru și are contract cu clubul“, a declarat antrenorul lui Brighton.

Închide ×