Fotbal intern

Veste proastă pentru Gigi Becali: „Cât timp va antrena Dan Petrescu în România, nimeni nu-i va lua titlul!”

16.05.2020 | 20:11
Veste proasta pentru Gigi Becali Cat timp va antrena Dan Petrescu in Romania nimeni nui va lua titlul
ADVERTISEMENT

Sorin Frunză, campion al României în 2009 cu Unirea Urziceni antrenată pe atunci de Dan Petrescu, a vorbit în termeni foarte laudativi despre  fostul său antrenor, spunând că atât timp cât acesta va pregăti o formație de la noi nimeni nu va reuși să-i „fure” titlul. Este o veste tristă pentru Gigi Becali, finanțatorul FCSB-ului, dar și pentru Mihai Rotaru, patronul Universitatății Craiova, care visează în acest an la trofeul suprem din Casa Pariurilor Liga 1.

„Cât timp antrenează Dan Petrescu în România, nu mai ia nimeni titlul”

Sorin Frunză a luat titlul în 2009 cu Unirea Urziceni și îi face un scurt portret lui Dan Petrescu, antrenorul care a reușit atunci minunea cu micuța echipă ialomițeană, patronată de controversatul Dumitru Bucșaru.

ADVERTISEMENT

„Cât timp antrenează Dan Petrescu în România, nu mai ia nimeni titlul. El pentru asta este născut și crescut: să ia trofee. La vârsta de 30 de ani, când am ajuns la Unirea Urziceni, am văzut la Dan Petrescu ce înseamnă să fii profesionist sută la sută.

Trebuia să fii profesionist și când nu erai în baza de antrenament… asta ne spunea mereu. Viața în fotbal este scurtă și trebuie să profiți la maximum de ea. Până să-l întâlnesc pe Dan Petrescu nu eram profesionist în adevăratul sens al cuvântului: făceam niste mese, ieșeam prin oraș…”, a spus Sorin Frunză într-un interviu acordat TVR.

ADVERTISEMENT

„Mi-a schimbat viața”

Fostul mijlocaș al Unirii crede că soarta sa fotbalistică ar fi fost alta dacă îl întâlnea mai devreme pe Dan Petrescu. El a vorbit și despre duritatea antrenamentelor făcute sub comanda „Bursucului”, în timpul cărora jucătorilor le venea efectiv să plângă.

„Dacă îl întâlneam mai devreme pe Dan Petrescu, cariera mea ar fi fost alta. Dan Petrescu mi-a schimbat viața. Nu ne controla, nici acasă, nici în cantonament. Tot ce vorbea cu noi… îți implementa un cip, ca să faci lucrurile așa cum trebuie. A fost o perioadă foarte stresantă, dar pentru că jucai din trei în trei zile nu prea realizai. Doar când erai în vacanță îți dădeai seama…”

ADVERTISEMENT

„Era un ciclu săptămânal foarte dur. Era foarte greu! Îmi aduc aminte că Bruno Fernandes, un băiat extraordinar, căruia nu i s-a auzit gura opt luni, a răbufnit la un antrenament la care nu era Dan Petrescu. Era unul dintre antrenamentele acelea fizice foarte dure. Plângeai și alergai! Plângeai și alergai! Țin minte că a răbufnit și ne-am întrebat ce s-a întâmplat. Striga: «Nu mai pot, nu mai pot ». Dacă nici el nu a mai rezistat… Petrescu ne spunea mereu că poți să faci treabă doar cu sacrificii”, a continuat fostul jucător.

Are 10 partide în Liga Campionilor

Sorin Frunză, acum în vârstă de 42 de ani, a evoluat la Unirea Urziceni între 2008 și 2010, reușind să câștige titlul de campioană în 2009, când nimeni nu le dădea ialomițenilor nicio șansă. Datorită acestei performanțe, Unirea Urziceni a intrat direct în grupele Ligii Campionilor, unde a adunat 8 puncte într-o companie foarte selectă, alături de Sevilla, Glasgow Rangers și Vfb Stuttgart. A jucat în 5 dintre partidele de atunci, lipsind doar în înfrângerea cu 1-3 de la Stuttgart, din ultima etapă. Datorită acestei performanțe, în conturile clubului au intrat peste 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Sorin Frunză, Dan Petrescu și Mihai Stoica se bucură pentru câștigarea campionatului cu Unirea Urziceni. foto: sportpictures.eu

El a mai adunat alte 5 meciuri în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2011/2012, când a jucat cu Oțelul Galați împotriva formațiilor Manchester United, Benfica Lisabona Și FC Basel. Gălățenii nu au obținut niciun punct în acel sezon.

Sorin Frunză a debutat în fotbal la Dunărea Galați și a mai evoluat de-a lungul carierei la Cimentul Fieni, Poli Timișoara, Jiul Petroșani, Universitatea Craiova, FC Vaslui, FC Botoșani, Unirea Urziceni, Rapid, Oțelul Galați și CF Brăila.

  • 160 de meciuri și 12 goluri are Sorin Frunză în prima ligă din România
ADVERTISEMENT
Tags: