Sport

Veste proastă pentru Rapid! Tribunalul a decis ca interdicția la transferuri a giuleștenilor să rămână în picioare

Interdicția la transferuri a Rapidului rămâne în picioare. Tribunalul București s-a pronunțat în dosarul în care giuleștenii au cerut ridicarea sancțiunii.
01.07.2022 | 19:06
Veste proasta pentru Rapid Tribunalul a decis ca interdictia la transferuri a giulestenilor sa ramana in picioare
Veste proastă pentru Rapid! Tribunalul a decis ca interdicția la transferuri a giuleștenilor să rămână în picioare. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid rămâne cu interdicție la transferuri. Alb-vișiniii au pierdut procesul la FIFA cu Julio Cesar, atacant în Giulești în anul 2008. Brazilianul avea contract cu fosta societate, cea a lui George Copos, care a intrat în faliment. Totuși, FRF a pus în aplicare decizia pe numele clubului care evoluează acum în Superliga.

Tribunalul București a decis: Rapid rămâne cu interdicție la transferuri

Formația patronată de Victor Angelescu și Dan Șucu au contestat decizia Federației, dar n-a avut câștig de cauză. Tribunalul București a respins solicitarea Rapidului. Hotărârea nu este însă definitivă.

ADVERTISEMENT

Tribunalul București a emis hotărârea vineri, 1 iulie, în ziua în care Rapid a câștigat primul amical al verii, scor 2-1, cu MKS Cracovia.

„Soluția pe scurt: Amite excepția necompetenței generale a instanțelor. Respinge cererea ca inadmisibilă. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul București. Pronunțată azi, 01.07.2022, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea gafei”.

ADVERTISEMENT

Cum poate scăpa Rapid de interdicția la transferuri

Clubul de sub Podul Grant poate face recurs în termen de 30 de zile. Dacă va pierde și la ultima instanță, Rapid va trebui să achite datoria de 600.000 de euro către Julo Cesar. În caz contrar, echipa lui Adrian Mutu nu va putea legitima fotbaliștii pe care i-a luat în această perioadă de mercato.

În urmă cu două luni, Daniel Niculae nici nu se gândea că Rapid ar putea avea interdicție la transferuri.

ADVERTISEMENT

„În situația în care vom pierde procesul, vom demonstra tuturor că suntem o echipă puternică și că suntem de neclintit.

O să demonstrăm că suntem un club sănătos, care în următorii ani se va bate pentru lucruri importante”, declara președintele Rapidului.

ADVERTISEMENT
Gabi Tamas și Julio Cesar, într-un Rapid – Dinamo din anul 2008. FOTO: sportpictures.eu

Transferat de Rapid în iulie 2008, de la AEK Atena, din postura de jucător liber de contract, Julio Cesar a rezistat doar jumătate de an în Giulești. În această perioadă, atacantul sud-american a evoluat în 15 partide și a marcat două goluri.

ADVERTISEMENT