News

Veste proastă pentru turiștii români care vor să meargă în Grecia. Din 14 iulie, toți turiștii vor fi obligați să respecte o nouă regulă impusă de guvernul elen

10.07.2020 | 16:36
Veste proasta pentru turistii romani care vor sa mearga in Grecia Din 14 iulie toti turistii vor fi obligati sa respecte o noua regula impusa de guvernul elen
ADVERTISEMENT

Dintr-o simplă recomandare, turiștii români s-au trezit că prezentarea unui test negativ de Covid-19 e obligație.

MAE îi sfătuia pe turiștii români să aibă pregătit un test negativ dacă vor să scape de carantină sau izolare de 14 zile, însă acest lucru a ajuns o obligație în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor noi reglementări decise de greci pentru turiștii străini, toți vor fi nevoiți să prezinte un test negativ pentru Covid-19 atunci când intră în țară prin vama Kulata-Promachonas.

Turiștii români vor fi nevoiți să prezinte un test negativ de Covid-19 când ajung în Grecia

Potrivit presei din Grecia, Guvernul de la Atena se teme de o creștere semnificativă a cazurilor de infectare cu Covid-19. Extrem de important, testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore.

ADVERTISEMENT

Decizia va intra în vigoare din 14 iulie, de la ora 6:00 dimineața. Vor putea intra în Grecia fără acest test anumite categorii exceptate, precum diplomații, medicii sau lucrătorii în transporturi.

Turiștii români trebuie să completeze în continuare formularul online cu 24 de ore înainte de intrarea în țară, formular esențial pentru a putea trece granița.

ADVERTISEMENT

Grecii au depistat până în acest moment 100 de turiști infectați cu Covid-19, printre aceștia fiind și 3 români, conform Digi 24, care citează un comunicat MAE.

Ambasada României în Grecia îi sfătuia pe români, în urmă cu câteva zile, să-și facă teste de coronavirus pentru a scăpa de formalități în momentul în care trec granița, cu scopul de a merge în vacanță în Grecia.

ADVERTISEMENT

Din cauza situației epidemiologice, începând din 09.07.2020, ora 00.00, accesul cetățenilor din România în Austria este posibil numai dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile, în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 14 zile unei izolări/carantine la domiciliu (sau hotel), imediat după intrarea în Austria. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 14 zile se suspendă. Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români.

RANZIT: se permite în regim permanent tranzitul, fără oprire, al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări. Dacă tranzitul este dinspre România, trebuie prezentate documente care dovedesc permisiunea intrării pe teritoriul țării de destinație (domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar”, a transmis Ambasada.

ADVERTISEMENT