News

Veste rea de la specialiștii britanici. Imunitatea oamenilor la noul coronavirus s-ar putea să nu dureze prea mult

20.05.2020 | 08:01
Veste rea de la specialistii britanici Imunitatea oamenilor la noul coronavirus sar putea sa nu dureze prea mult
ADVERTISEMENT

O veste rea vine în această perioadă de la specialiștii britanici, cei care au constatat că imunitatea oamenilor la noul coronavirus nu ar rezista un timp prea îndelungat.

Veste rea de la specialiștii britanici. Imunitatea oamenilor la noul coronavirus s-ar putea să nu dureze prea mult

Epidemiologii din Marea Britanie vin cu noi informații în ceea ce privește pandemia de coronavirus și încercările omului de a se lupta și a elimina această boală.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestora, există o serie de semnale care indică faptul că acest COVID-19 ar putea să câștige tot mai mult teren în lupta cu organismul uman.

Într-o perioadă în care Europa şi Statele Unite au început să revină la muncă după restricţiile impuse pentru a limita răspândirea COVID-19, boala provocată de noul virus, liderii mondiali încearcă să afle care este stadiul luptei dintre om și noua maladie.

ADVERTISEMENT

În acest sens, profesorul John Edmunds de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, vine cu cu o veste destul de îngrijorătoare legată de imunitatea omului în fața COVID-19.

Omul de știință spune că, în urma ultimelor studii, s-a constatat că imunitarea oamenilor la noul coronavirus s-ar putea să nu dureze prea mult.

ADVERTISEMENT

”Reacţia anticorpilor scade în timp la supravieţuitorii SARS, aşa că peste câţova ani anticorpii lor au scăzut semnificativ.

”Putem vedea şi la alte coronavirusuri, cele care provoacă tuse şi răceli, că oamenii nu au o imunitate de lungă durată la multe dintre aceste virusuri, ceea ce face să se infecteze din nou”, a explicat Edmunds, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

Partea pozitivă a ultimelor studii: ”Copiii, rol redus în transmiterea COVID-19”

În același timp, John Edmunds vine și cu o veste bună. El a declarat în faţa Comisiei pentru Ştiinţă din cadrul Camerei Lorzilor că i s-a părut surprinzător că noul coronavirus pare să nu fie răspândit de copii.

”Este neobişnuit să observi cum copiii nu par să aibă un rol în transmitere pentru că în cazul majorităţii virusurilor respiratorii şi a bacteriilor ei joacă un rol central, însă se pare că nu şi în acest caz.

„Există un singur focar documentat asociat cu o şcoală, ceea ce mi se pare uluitor”, a susţinut Edmunds, profesor la London School of Hygiene and Tropical Medicine.

ADVERTISEMENT