Fotbal international

Veste senzațională! Wayne Rooney revine în fotbalul englez și va fi antrenor-jucător la un club de tradiție

06.08.2019 | 21:56
Veste senzațională! Wayne Rooney revine în fotbalul englez și va fi antrenor-jucător la un club de tradiție
Wayne Rooney revine în fotbalul englez

Plecat să joace fotbal în MLS în vara anului trecut, Wayne Rooney va reveni în fotbalul englez, însă nu acum, ci din ianuarie 2020, atunci când va avea un rol inedit la noua sa echipă. 

Wayne Rooney revine în fotbalul englez

În vârstă de 33 de ani, Wayne Rooney joacă în prezent pentru DC United și nu o face deloc rău. Are 25 de goluri înscrise în 45 de meciuri oficiale, evoluțiile sale constant bune determinându-i pe șefii lui Derby County să-i facă o propunere senzațională.

Astfel, Derby și Rooney au ajuns la un acord pentru ca fotbalistul să preia rolul de antrenor-jucător începând cu ianuarie 2020 pentru un sezon și jumătate. Derby a jucat în acest an la barajul de promovare în Premier League, însă nu a reușit să-și îndeplinească obiectivul.

Mai mult, la scurt timp după ce a ratat obiectivul, Derby a rămas și fără antrenor, Frank Lampard dând curs ofertei primite din partea lui Chelsea de a deveni noul manager al londonezilor.

Wayne Rooney va fi antrenor-jucator la Derby County
Wayne Rooney va fi antrenor-jucator la Derby County

Rooney e o legendă a fotbalului englez, începându-și cariera în fotbalul profesionist în 2002 la Everton. După două sezoane petrecute acolo, jucătorul a plecat la Manchester United, echipă pentru care a jucat timp de 13 ani, cucerind o mulțime de trofee. S-a întors la Everton în sezonul 2017/18, iar în vara lui 2018 s-a transferat în MLS, la DC United.

Are 120 de selecții la prima reprezentativă a Angliei, pentru care a marcat nu mai puțin de 53 de goluri.

Wayne Rooney este cel mai bun marcator din istoria clubului Manchester United, cu 253 de goluri marcate, cel mai bun marcator din istoria naționalei Angliei (53 goluri), dar și cel mai tânăr debutant din istoria primei reprezentative, jucând primul său meci oficial la vârsta de 17 ani și 160 de zile.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri