Fotbal intern

Veste şoc! Florian Walter, fostul finanţator de la Dinamo, U Cluj şi Petrolul, e în moarte clinică! Medicii fac eforturi disperate să-l salveze! Ce spun apropiaţii şi ultimele detalii. EXCLUSIV

Veste soc Florian Walter fostul finantator de la Dinamo U Cluj si Petrolul e in moarte clinica Medicii fac eforturi disperate sal salveze Ce spun apropiatii si ultimele detalii EXCLUSIV

Veste tristă şi şocantă în acelaşi timp. Florian Walter, un nume extrem de important pentru istoria recentă a fotbalului românesc, se află în moarte clinică! Informaţiile FANATIK spun că omul de afaceri a suferit un atac cerebral iar starea lui este critică în acest moment. Medicii fac eforturi disperate pentru a-i salva viaţa. Din informaţiile noastre, acesta se află la Spitalul Universitar din Capitală.


UPDATE, ora 21.50. Florian Walter a fost mutat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Acolo se vor ocupa de el medicul de gardă al secţiei, doctorul Marian Broască şi profesorul Şerban Brădişteanu, şeful secţiei de Chiurgie Cardiovsculară, chemat de urgenţă de acasă.


UPDATE, ora 21.45. Informaţiile FANATIK spun că atacul cerebral al lui Florian Walter s-a produs la locuinţa acestuia, pe fondul stress-ului la care fusese supus în ultima perioadă din cauza anchetelor judiciare care îl vizau. Aorta abdominală ar fi fost cea care a cedat în urma atacului suferit de omul de afaceri.


UPDATE, ora 21.20. Ioan Mărginean, apropiat al lui Walter şi colaborator al acestuia pe vremea când era patron la U Cluj, a reaţionat pentru FANATIK la auzul veştii că fostul său şef este în moarte clinică: “Doamne, Dumnezeule…Sunt şocat! Nu am mai vorbit cu dumnealui de ceva vreme, iar vestea asta este…Cum, domnule, aşa, deodată?! Incredibil cum este viaţa…Sper ca Dumnezeu să îl ajute să treacă peste aceste momente foarte grele”, a spus Ioan Mărginean, fost preşedinte la U Cluj şi actualmente preşedinte la Gaz Metan Mediaş.


Omul de afaceri are 56 de ani şi a fost, de-a lungul timpului, acţionar la echipe cu nume mari ale fotbalului românesc. A început la Dinamo, unde a făcut parte din consiliul de administraţie, iar apoi devenit acţionar principal la Universitatea Cluj, pentru ca într-un final să conducă Petrolul Ploieşti.

Numele lui Florian Walter, legat de ultima perioadă de glorie a lui Dinamo

Walter a mai avut probleme de sănătate destul de mari în urmă cu trei ani, când se afla în Dubai. Atunci, omul de afaceri a suferit un infarct, însă medicii au reuşit să-l stabilizeze la timp. Florian Walter a fost patron al Romprest, una dintre cele mai importante firme de salubritate din România. Numele său a fost legat de una din cele mai bune perioade din istoria recentă a lui Dinamo, echipa reuşind să câştige titlul în 2007 şi să se califice în acelaşi an pentru ultima oară în primăvara europeană.

Firma sa de construcţii, pe care o deţinea împreună cu parteneri din Germania, a fost cea care a ridicat Commerz Bank Arena din Frankfurt, stadionul lui Eintracht şi cel care a reprezentat “modelul” după care a fost construită Arena Naţională. În ultimii ani, aşa cum s-a întâmplat cu mai mulţi milionari trecuţi prin fotbal, numele lui Walter a apărut într-un dosar în care procurorii revendicau un prejudiciu de 11 milioane euro.