Sporturi

Veste şocantă în lumea tenisului! Carla Suarez Navarro are cancer: „Vor urma şase luni de chimioterapie!“ Mesajul trimis de Simona Halep

01.09.2020 | 20:32
Veste socanta in lumea tenisului Carla Suarez Navarro are cancer Vor urma sase luni de chimioterapie Mesajul trimis de Simona Halep
ADVERTISEMENT

Veste teribilă în tenisul feminin: Carla Suarez Navarro are cancer! Diagnosticul a fost anunţat chiar de spanioloaica de 31 de ani prin intermediul reţelelor de socializare.

Simona Halep, una dintre cele mai apropiate prietene din circuit ale Carlei, a reacţionat imediat la trista veste şi i-a transmis un mesaj de încurajare.

ADVERTISEMENT

Carla Suarez Navarro nu a participat la Cincinnati Open din cauză că nu a putut să se antreneze şi a acuzat o stare generală proastă în ultima perioadă.

 Carla Suarez Navarro: „Nu este cel mai uşor adversar“

„Salut tuturor. Vreau să vă anunţ că în urmă cu câteva zile am fost diagnosticată cu limfom. Este un limfon Hodgkin. Va trebui să trec prin şase luni de chimioterapie. În acest moment, sunt bine, sunt liniştită şi dispută să înfrunt orice va urma. Ne revedem în curând!“, a fost mesajul video postat de Carla.

ADVERTISEMENT

În afara acestui mesaj video, jucătoarea din Spania a scris şi „trebuie să mă confrunt cu o realitate complicată. Este timpul să o accept și să încerc să merg înainte bazându-mă pe sfatul medicului. Mereu optimistă în fața adversității. Răbdarea şi încrederea în sine m-au călăuzit în cariera mea. Nu este cel mai uşor adversar. Va trebui să dau cu adevărat totul“.

Conform site-urilor medicale, limfomul Hodgkin sau boala Hodgkin este un cancer al sistemului limfatic (parte a sistemului imunitar). În cazul acestei maladii, celulele sistemului limfatic se înmultesc anormal şi se răspândesc dincolo de acesta. Capacitatea corpului de a lupta împotriva infecţiilor scade odată cu înaintarea bolii.

ADVERTISEMENT

Simona Halep: „O persoană puternică şi specială ca tine poate să treacă peste asta“

Simona Halep a reacţionat la câteva minute după anunţul spanioloaicei. „Carla, sunt atât de şocată şi de tristă să citesc aceste veşti. Sunt cu gândul la tine şi ştiu că o persoană puternică şi specială ca tine poate să treacă peste asta“, a scris campioana din Constanţa.

Carla Suarez Navarro a câştigat, de-a lungul carierei, două titluri WTA la simplu (Openul Portugaliei 2014 şi Qatar Open 2016) şi trei trofee la dublu.

ADVERTISEMENT

Cea mai înaltă clasare a fost pe 29 februarie 2016, când a ajuns până pe poziţia a şasea a clasamentului mondial la simplu. La dublu, cel mai sus a fost pe 11, în aprilie 2015. 11.699.196 dolari a încasat Navarro din premii.

 

ADVERTISEMENT