Fotbal international

Veste sumbră în Europa! Englezii anunță: nu vom mai avea fotbal până în septembrie

13.03.2020 | 23:37
Veste sumbra in Europa Englezii anunta nu vom mai avea fotbal pana in septembrie
ADVERTISEMENT

Fotbalul din Europa se confruntă cu o criză fără precedent în ultimele decenii. Extinderea coronavirus pe continent a obligat toate campionatele de top să-și suspende activitatea, iar reluarea acestora nu mai este deloc sigură.

Coronavirus închide fotbalul până în Septembrie? Decizia ar putea fi anunțată la întâlnirea UEFA de marți

Presa din Anglia lansează o ipoteză cu adevărat teribilă pentru fotbalul din Europa: întrecerile să fie închise până în luna septembrie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Conform The Independent, autoritățile engleze de fotbal au primit o înștiințare din parte forurilor supreme de conducere din Marea Britanie (COBRA) prin care au fost anunțate de gravitatea situației provocate de Covid-19.

Competițiile din Anglia sunt programate a se relua imediat după pauza competițională prilejuită de posibilele meciuri de baraj pentru EURO 2020, dar șansele să se întâmple acest lucru sunt foarte reduse.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de marți, 17 martie, UEFA urmează să se întâlnească cu 55 de asociații membre, comitetele Asociației Cluburilor Europene și Ligile Europene și un reprezentant al FIFPro pentru a elabora o strategie pentru a merge mai departe.

Jurnaliștii din insulă spune că sunt șanse mari ca organul de conducere al fotbalului european să amâne EURO 2020 din vară, să suspende Liga Campionilor și să propună o închidere a fotbalului pe continent.

ADVERTISEMENT

Liverpool, cu sufletul la gură pentru deciziile de marți

Ziua de marți este una așteptată cu mari emoții și de cei de la Liverpool. În videconferința UEFA se va decide soarta campionatului din Marea Britanie.

Dacă UEFA va decide declararea nulă a UEFA Champions League, atunci se va crea spațiu pentru ca întrecerile continentale interne, precum Premier League, să continue până la final.

ADVERTISEMENT

Specialiști din medicină susțin că epidemia de coronavirus nu se va diminua până la mijlocul acestei veri, astfel că unele competiții trebuie să fie sacrificate.

Închiderea fotbalului, un dezastru pentru echipele mici

Închiderea fotbalului din Europa până în septembrie ar cauza mari pierderi pentru echipele de rang secund din fotbalul britanic.

Dacă cluburile din Premier League nu ar trebui să aibă probleme, cele din ligile inferioare vor intra în criză financiară, cred jurnaliștii britanici.

ADVERTISEMENT