News

Veste teribilă dată de Raluca Turcan înainte de începerea școlii în contextul coronavirus

22.08.2020 | 16:16
Veste teribilă dată de Raluca Turcan înainte de începerea școlii în contextul coronavirus
noua lege a salarizării
ADVERTISEMENT

Vicepremierul Raluca Turcan a recunoscut că Guvernul din care face parte nu poate gestiona eficient pandemia de Covid-19.

Turcan a anunțat că Guvernul Orban nu are cum să ofere măști tuturor elevilor din țară, acest lucru fiind „imposibil”.

ADVERTISEMENT

Vestea nu reprezintă o surpriză pentru Opoziție, care a depus moțiune de cenzură tocmai pentru că cei din PNL nu sunt în stare să guverneze eficient țara în vreme de criză.

Raluca Turcan crede că e imposibil ca Guvernul Orban să împartă măști tuturor elevilor

Turcan a mărturisit că Guvernul Orban va dota, totuși, școlile cu dezinfectanți și măști pentru copiii din familii sărace sau care își utiă masca acasă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, părinții vor fi nevoiți să le cumpere celor mici măști, pentru că nu vor primi acest ajutor de la autorități.

Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie, să spunem, îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii. Deci, sprijinul guvernamental merge pentru categoriile defavorizate, pe o achiziţie deja finalizată la Ministerul Sănătăţii”, a declarat Raluca Turcan.

Aproximativ 50 de milioane de euro vor fi alocați autorităților locale de la Guvern, pentru achiziția de măști și dezinfectanți, conform A1.ro.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, tot mai mulți părinți sunt deciși să nu-și lase copiii la școală, considerând că cei din PNL nu le oferă nicio garanție că cei mici nu se vor infecta cu Covid-19.

Mai mult, PNL îi obligă pe părinți să completeze declarații pe proprie răspundere, astfel se spală de mâini de orice dezastru sanitar. Rămâne de văzut cum vor taxa românii desele bâlbe ale Guvernului Orban la alegerile locale din finalul lui septembrie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri