News

Veste teribilă pentru pacienţii care dezvoltă forme grave de coronavirus. Alexandru Rafila confirmă cel mai sumbru scenariu

29.05.2020 | 14:05
Veste teribila pentru pacientii care dezvolta forme grave de coronavirus Alexandru Rafila confirma cel mai sumbru scenariu
Veste teribilă pentru pacientii care dezvoltă forme grave de coronavirus. Alexandru Rafila confirmă cel mai sumbru scenariu.  Sursa: INQUAM Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Veste teribilă pentru pacientii care dezvoltă forme grave de coronavirus. Alexandru Rafila confirmă cel mai sumbru scenariu legat de afecțiunile pulmonare ulterioare dezvoltate de cei care se vindecă de COVID-19.

Veste teribilă pentru pacientii care dezvoltă forme grave de coronavirus. Alexandru Rafila confirmă cel mai sumbru scenariu

Recent, medicii de la Societatea Italiană de Pneumologie au avertizat asupra faptului că 30% din persoanele vindecate de coronavirus vor avea cel puţin 6 luni probleme respiratorii cronice.

ADVERTISEMENT

Acest nou scenariu destul de îngrijorător care vine din Italia și vizează inclusiv persoanele tinere cu forme grave de COVID-19 a fost confirmat de Alexandru Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie confirmă faptul că la unii dintre pacienți se constată afecțiuni grave ulterioare la nivel respiratoriu. În opinie medicului Rafila, acești pacienți trebuie integrați rapid în programe de recuperare.

ADVERTISEMENT

”Unii dintre pacienți dezvoltă forme de reducere a capacității respiratorii și trebui instituit un proces de recuperare.

Știm acest lucru de când am înregistrat astfel de cazuri în China. Persoanele cu anumite boli cronice trebuie introduse în programe de recuperare.

ADVERTISEMENT

Trebuie făcute pentru că un om nu trebuie doar să supraviețuiască, ci și să aibă capacitatea de a se reintegrara social. Toți convalescenții trebuie verificați de colegii de la pneumologie.”, a spus dr. Rafila la Digi24.

Alexandru Rafila se gândește la un proiect pentru recuperarea celor cu sechele

Reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății și persoană cu influență în acest domeniu pe plan intern, Alexandru Rafila dezvăluie că o să propună posibilitatea implementării unui astfel de proiect în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Pneumologii ar trebui să monitorizeze situația ulterioară a celor care au trecut prin coronavirus și să îi evalueze.

”Trebuie început de acum acest lucru. Convalescenții pot să beneficieze de recuperare a funcției respiratorii cu ajutorul unui pneumolog.

Pentru a-i monitoriza, ei trebuie evaluați, capacitatea lor respiratorie și să indice recuperarea acolo unde este cazul. Chiar o să propun să investigăm utilitatea unui astfel de proiect.”, mai spune medicul Rafila pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT