Sport

Veste teribilă pentru un internațional galez. Are cancer limfatic, dar nu se dă bătut: ”Mă voi întoarce pe teren”

Internaționalul galez David Brooks a făcut un anunț îngrozitor, el dezvăluind că a fost diagnosticat cu cancer limfatic.
13.10.2021 | 22:44
Veste teribila pentru un international galez Are cancer limfatic dar nu se da batut Ma voi intoarce pe teren
ADVERTISEMENT

Mijlocașul formației Bournemouth a precizat că are limfom Hodgkin în etapa a doua, dar că prognosticul este unul pozitiv și că va începe tratamentul săptămâna viitoare.

Jucătorul de 24 de ani nu a putut evolua pentru Țara Galilor în ultimele meciuri din preliminariile CM 2022 pentru că aflase că suferă de această boală teribilă.

ADVERTISEMENT

Internaționalul galez David Brooks, descoperit cu cancer limfatic

Cancerul limfatic este un tip de cancer care afectează în principal sistemul imunitar, mai exact este un cancer al celulelor sistemului imunitar, numite limfocite, care se dezvoltă în ganglionii limfatici și în sistemul limfatic.

”Acesta este un mesaj foarte greu de scris pentru mine. Am fost diagnosticat cu limfom Hodgkin în etapa a doua și voi începe un curs de tratament săptămâna viitoare. A fost un șoc pentru mine și familia mea.

ADVERTISEMENT

Prognosticul este unul pozitiv și sunt încrezător că mă voi reface complet și mă voi întoarce pe terenul de fotbal cât mai curând posibil”, a declarat internaționalul galez după ce a fost descoperit cu cancer limfatic, conform BBC.

Fotbalistul a cerut să-i fie respectată viața privată

”Aș dori să-mi arăt aprecierea față de medicii, asistenții medicali, consultanții și personalul care m-au tratat pentru profesionalism, căldură și înțelegere în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Vreau să mulțumesc tuturor celor de la naționala  Țării Galilor, deoarece fără atenția rapidă a echipei medicale de acolo este posibil să nu fi detectat boala. Aș dori, de asemenea, să mulțumesc clubului Bournemouth pentru tot sprijinul și asistența acordată săptămâna trecută.

Deși știu că va exista atenție și interes media, aș dori să mi se respecte viața privată în lunile următoare și vă voi ține la curent cu progresul meu atunci când voi putea face acest lucru”, a mai spus Brooks.

ADVERTISEMENT

Brooks a jucat ultima dată la 29 septembrie

David Brooks are 21 de selecții la echipa națională a Țării Galilor, a făcut parte din lotul pentru Euro 2020 și a marcat două goluri la prima reprezentativă, unul împotriva Croației în preliminariile Campionatului European și unul cu Irlanda în Liga Națiunilor.

În acest sezon el a jucat în șapte partide pentru Bournemouth, liderul din Championship, și a înscris un gol în duelul cu Nottingham Forest. Ultimul meci jucat de Brooks a fost la 29 septembrie, Peterborough United – Bournemouth 0-0.

În ultimul an alte două cazuri de sportivi cu cancer au fost semnalate. Mai întâi a fost vorba de jucătoarea spaniolă de tenis Carla Suarez Navarro, iar mai apoi fostul fotbalist de la UTA Arad, Florin Hidișan.

ADVERTISEMENT