News

Drum bun, leule! Jurnalistul Andrei Bălan a murit la doar 47 ani. FCU Craiova şi colegii de presă au marcat trecerea în nefiinţă a gazetarului

Ziaristul Andrei Bălan, în vârstă de 47 ani, a decedat sâmbătă, 2 iulie 2022, fiind răpus de o boală necruţătoare. Cu o vastă experienţă, de 25 de ani în presă, Andrei a lucrat la toate publicaţiile de sport din România în prima parte a carierei, dar şi în presa generalistă şi online, în ultimii 10 ani
03.07.2022 | 15:01
Drum bun leule Jurnalistul Andrei Balan a murit la doar 47 ani FCU Craiova si colegii de presa au marcat trecerea in nefiinta a gazetarului
Jurnalistul Andrei Bălan a murit la doar 47 ani
ADVERTISEMENT
04-07-2022
14:27

Înmormântarea lui Andrei Bălan are loc marţi, la ora 13:00, la biserica Sf. Mihai si Gavril, din Bulevardul Ghencea, numărul 41

Trupul neînsufleţit al celui care a fost Andrei Bălan a fost depus la Biserica Sf. Mihai si Gavril, din Bulevardul Ghencea, numărul 41, unde cei care l-au cunoscut îşi pot lua rămas bun.

Slujba de înmormântare are loc în aceeaşi locaţie, marţi, 5 iulie, de la ora 13:00, urmând ca înhumarea să se facă la Cimitirul Tudor Vladimirescu, din apropiere, aflat pe strada Antiaeriană, numărul 10.  

04-07-2022
14:20

Dispariţia lui Andrei Bălan, deplânsă de presa din România şi clubul FCU Craiova

Dispariţia lui Andrei Bălan a şocat mass-media românească. Foşti colegi de breaslă, publicaţiile la care Andrei a lucrat ani la rând, dar şi clubul FCU Craiova, pe care l-a iubit până la dispariţie, i-au adus un pios omagiu ziaristului, omului şi suporterului Andrei Bălan. “𝗙𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹 𝗖𝗹𝘂𝗯 𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝟭𝟵𝟰𝟴 deplânge dispariția jurnalistului Andrei Bălan, suporter înfocat al Științei, care s-a alăturat celor care ne veghează de sus!”, a postat pe reţelele de socializare gruparea din Bănie.

fcu craiova andrei balan
Sute de olteni şi-au exprimat regretul fata de disparitia lui Andrei Balan

Publicaţii la care Andrei Bălan a lucrat l-au omagiat pe fostul coleg:

Libertatea: “Din cei 25 de ani de carieră, aproape 10 i-a petrecut la Libertatea, unde a realizat reportaje, anchete și materiale, numeroase dintre ele de primă pagină. De asemenea, la Libertatea a coordonat, timp de 4 ani, departamentul de reporteri speciali.”

Prosport: “Presa din România a mai pierdut un nume important: Andrei Bălan nu mai este printre noi. Jurnalistul a murit la vârsta de 47 de ani. O boală necruțătoare i-a fost fatală lui Andrei Bălan, care a lucrat și pentru ProSport, între 2003 și 2005.”

Wowbiz: “Ziaristul Andrei Bălan a fost răpus de o boală nemiloasă, pe care, însă, a dus-o pe picioare și pe care nu a lăsat-o nici până în ultimul moment să-l țină departe de ceea ce iubea cel mai mult să facă: să le prezinte oamenilor fapte reale și informații de calitate.”

KanalD: “Doliu în presa din România, după trecerea în neființă a unuia dintre jurnaliștii cei mai experimentați. În perioada 2012-2020, Andrei Bălan a lucrat în grupul KanalD. Aici a realizat, între altele, foarte multe articole și materiale de presă pentru site-ul  ȘtirileKanalD.”

De asemenea, StirileProTV, Adevarul, Evenimentul Zilei, Click sau Pagina de Media au marcat trecerea în nefiinţă a unuia dintre ziariştii cei mai talentaţi pe care mass media românească i-a oferit în ultimii 20 ani. 

Redacţia Fanatik.ro anunţă cu nemăsurată durere trecerea în nefiinţă a celui care a fost jurnalistul Andrei Bălan, coleg, prieten, tată, soţ. Un om care lasă un gol imens în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut.

Andrei Bălan a decedat sâmbătă, 2 iulie 2022

Andrei Bălan, ce ar fi împlinit 48 ani peste o lună şi jumătate, a trecut în lumea celor drepţi în cursul zilei de sâmbătă, 2 iulie 2022, după ce a luptat cu o boală necruţătoare în ultimele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Corpul neînsufleţit va fi depus luni la Biserica Sf. Mihai si Gavril, din Bulevardul Ghencea, numărul 41, urmând ca înmormântarea să aibă loc în cursul zilei de marţi.

Andrei Balan ziarist Fanatik
Andrei Balan a decedat la doar 47 ani

Cine a fost jurnalistul Andrei Bălan: a lucrat 25 ani în presă

Jurnalist de gardă veche, meserie pe care a servit-o cu mult patos timp de 25 ani, Andrei Bălan a lucrat ca reporter special în presa sportivă ani buni, începând cu Sportul Românesc, continuând cu Gazeta Sporturilor, Prosport şi Libertatea, culminând cu conducerea ziarului Sport Total, în 2007-2008, în calitate de Director General.

ADVERTISEMENT

S-a adaptat vremurilor şi a continuat să-şi facă meseria în presa scrisă generalistă, inclusiv în zona de online, coordonând departamentul de reporteri speciali de la Libertatea timp de 4 ani, după care, între 2012-2020 a lucrat la KanalD.

Cariera şi-a continuat-o la Fanatik.ro unde a reuşit nu doar să facă o treabă excelentă, pe măsura talentului şi experienţei sale, dar a devenit sufletul redacţiei, îndrăgit de colegi, un jurnalist care deschidea la prima oră redacţia şi o încuia ultimul, care atunci când a fost trimis în delegaţie la graniţa României cu Ucraina, la începutul războiului, în urmă cu doar câteva luni, a cerut să meargă la Kiev, în miezul evenimentelor, şi cu greu a fost convins să nu o facă.

ADVERTISEMENT
Andrei Balan la granita Romaniei cu Ucraina
Ultima delegatie a lui Andrei Balan a fost ca trimis Fanatik.ro la granita Romaniei cu Ucraina, la inceperea razboiului

Andrei Bălan a fost fan înfocat al FC Universitatea Craiova

Fan FC Universitatea Craiova, Andrei a iubit fotbalul ca pe propriul copil, fiind un înfocat suporter al leilor din Bănie. Ardea de pasiune povestind trăirile proprii de pe vechiul Central la driblingurile lui Luţu şi victoriile cu Steaua şi Dinamo.

De altfel, ultima sa bucurie reală fotbalistică a fost victoria oltenilor de la FCU obţinută, la ultima fază, pe terenul lui Dinamo, un meci la care, deşi îi displăcea să fie imortalizat în poze, a ţinut să-şi facă un selfie ce s-a dovedit a fi pentru eternitate.

ADVERTISEMENT
Andrei Balan la Dinamo - FCU Craiova 1-2
Andrei Balan a fost un mare fan al oltenilor, desi mergea foarte rar pe stadioane in ultimii ani. Ultimul său meci la care a fost prezent a fost Dinamo – FCU Craiova 1-2

“Celelalte cuvinte”, în ultima poză cu Andrei Bălan în viaţă

Andrei, născut în zodia Leu, şi-a petrecut ultimele săptămâni luptând cu boala, dar mereu optimist: “Nu mă las, lupt! Sunt leu până la moarte!”

Destinul însă nu a ţinut cont de pofta de viaţă pe care Andrei a avut-o mereu. Iar acelaşi destin a dorit ca în ultima sa poză, Andrei Bălan, proaspăt externat din spital pentru a reintra în altul, să îmbrace un tricou negru, cu un mesaj sugestiv: “Celelalte cuvinte”.

Andrei Balan ultima poza
Ultima poza cu Andrei Balan in viata

Andrei şi-a prevestit sfârşitul printr-o poezie scrisă de Radu Gyr

De altfel, în unul din ultimele sale mesaje către colegii de la Fanatik.ro, Andrei a simţit că sfârşitul îi este, din păcate, prea aproape, transmiţând o poezie scrisă de Radu Gyr:

Ne vom întoarce într-o zi,
Ne vom întoarce neapărat.
Vor fi apusuri aurii,
Cum au mai fost cînd am plecat.

Ne vom întoarce neapărat,
Cum apele se-ntorc în nori,
Sau cum se-ntoarce, tremurat,
Pirdutul cântec pe viori.

Ne vom întoarce într-o zi,
Şi cei de azi, cu paşii grei,
Nu ne-or vedea, nu ne-or simţi,
Cum vom pătrunde-ncet în ei.

Ne vom întoarce ca un fum,
Uşor, ţinându-ne de mâini,
Toţi cei de ieri în cei de-acum,
Cum trec fântânile-n fântâni.

Cei vechi ne-om strecura, tiptil,
În toate dragostele noi
Şi-n cântecul pe care şi-l
Vor spune alţii după noi.

Noi, cei pieduţi, re-ntorşi din zări,
Cu vechiul nostru duh fecund,
Ne-napoiem şi-n disperări,
Şi-n răni ce -n piepturi se acund.

Şi-n lacrimi ori în mângâieri,
Tot noi vom curge zi de zi,
În tot ce mâine, ca şi ieri
Va sângera sau va iubi!

Redacţia Fanatik.ro transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate.

Dumnezeu să te aibă în pace, Andrei – leu până la moarte şi dincolo de ea!

ADVERTISEMENT
Tags:
"Cântă despre poziţii sexuale, le arată şi cum se face". Balul bobocilor la un liceu de top din Craiova: dedicaţii pe manele. Reacţia directorului
La un an și jumătate de la despărțirea de Francesco Totti, Ilary Blasi...
La un an și jumătate de la despărțirea de Francesco Totti, Ilary Blasi a "dat cărțile pe față"
Becali atacă un jucător care era preferatul lui: „Dacă în fiecare seară e...
Becali atacă un jucător care era preferatul lui: „Dacă în fiecare seară e împreunare, împreunare, împreunare, s-au dus seva și puterea”
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Ultimul hotel UGSR de pe Valea Lotrului, închis după 42 de ani. „Noroc...
Ultimul hotel UGSR de pe Valea Lotrului, închis după 42 de ani. „Noroc cu privații“ FOTO
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
UNGARIA cutremură Europa! Ce vrea să facă Viktor Orban. Decizie istorică
UNGARIA cutremură Europa! Ce vrea să facă Viktor Orban. Decizie istorică
Adio Schengen! Suedia, alături de Austria și Olanda
Adio Schengen! Suedia, alături de Austria și Olanda
ȘOC TOTAL în showbiz! Tavi Colen a spus TOT adevărul despre scandalul cu...
ȘOC TOTAL în showbiz! Tavi Colen a spus TOT adevărul despre scandalul cu Alin Oprea
Vedeta A RĂBUFNIT pe Internet, după ce a fost criticată că și-a făcut...
Vedeta A RĂBUFNIT pe Internet, după ce a fost criticată că și-a făcut iubit după DIVORȚ: 'Oameni frustrați! Nu-mi plătesc ei...'
Persoanele publice în care românii au cea mai mare încredere. Șoșoacă pe 5,...
Persoanele publice în care românii au cea mai mare încredere. Șoșoacă pe 5, Iohannis pe 9
Se deschide un nou drum spectaculos în România. E mai frumos decât Transalpina...
Se deschide un nou drum spectaculos în România. E mai frumos decât Transalpina sau Transfăgărășan!
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română