Fotbal international

Veste tristă în fotbal! Daniele De Rossi este primul jucător care se retrage în 2020. Cifrele impresionante ale carierei fostului căpitan al lui AS Roma

06.01.2020 | 18:10
Veste trista in fotbal Daniele De Rossi este primul jucator care se retrage in 2020 Cifrele impresionante ale carierei fostului capitan al lui AS Roma
ADVERTISEMENT

Daniele De Rossi și-a anunțat retragerea din fotbal mai devreme decât o anunțase inițial. Legenda lui AS Roma s-a transferat în vară la Boca Juniors și semnase un contract valabil pe 8 luni, dar s-a răzgândit și a ales să pună punct carierei de pe gazon în luna ianuarie, fiind primul fotbalist care se retrage din fotbal în 2020.

Daniele De Rossi se retrage din fotbal, dar lasă în urmă multe momente frumoase

Daniele De Rossi se retrage din fotbal, însă lasă în urmă multe momente frumoase trăite de-a lungul anilor la AS Roma și în naționala Italiei. Legendarul mijlocaș al romanilor nu a reușit să câștige niciodată titlul în Italia, acesta fiind cel mai mare regret al său, dar Cupa Mondială din 2006 compensează lipsa unui trofeu de campion în Serie A.

ADVERTISEMENT

După retragerea lui Francesco Totti de la AS Roma, Daniele De Rossi a devenit căpitanul romanilor și a avut parte de un moment emoționanant pregătit de suporteri. De Rossi a sărutat pista de alergare din jurul gazonului de pe „Stadio Olimpico” în semn de respect pentru clubul la care a copilărit și la care și-a petrecut întreaga carieră.

Pentru naționala Italiei, Daniele De Rossi a evoluat în 117 partide, reușind să marcheze 21 de goluri.

ADVERTISEMENT

Trofeele câștigate de Daniele De Rossi în carieră:

  • 1 Cupă Mondială (2006)
  • 2 Cupe ale Italiei (2007, 2008)
  • 1 Supercupă a Italiei (2008)
  • 1 Campionat European U21 (2004)
  • 1 titlu de cel mai bun jucător al anului (2009)

A marcat la debutul pentru Boca Juniors

Daniele De Rossi a ales să se retragă de la Boca Juniors pentru a simți atmosfera fenomenală de pe „La Bombonera”. Mijlocașul italian a reușit să marcheze chiar la debutul său la Boca Juniors, dar de atunci a mai jucat doar patru meciuri.

ADVERTISEMENT

Fostul căpitan al lui AS Roma a fost primit cu mare fast de fanii argentinieni încă de la aeroport, iar lucrurile păreau că vor merge în direcția dorită. Din păcate, mai multe accidentări i-au grăbit retragerea, iar De Rossi nu-și poate îndeplini ultima dorință din cariera de fotbalist, aceea de a deveni campion al Argentinei.

  • 36 de ani a împlinit Daniele De Rossi pe 24 iulie