Sport

Veste tristă în lumea sportului! David Stern, președintele NBA a murit în prima zi din 2020. Michael Jordan: „Nu aș fi fost un star fără ajutorul lui!”

02.01.2020 | 10:57
Veste trista in lumea sportului David Stern presedintele NBA a murit in prima zi din 2020 Michael Jordan Nu as fi fost un star fara ajutorul lui
ADVERTISEMENT

Lumea sportului a primit o veste tristă și anume că David Stern, președintele NBA, s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani chiar în prima zi din 2020. Mai multe personalități l-au omagiat, printre care și Michael Jorda, care a declarat că îi datorează totul fostului șef al baschetului american.

David Stern, președintele NBA, a murit în prima zi din 2020

David Stern, președintele NBA, a murit în prima zi din 2020, iar vestea i-a luat prin surprindere pe toți fanii baschetului. Celebrul Michael Jordan a vorbit despre acesta și a declarat că fără el nu ar fi ajuns niciodată la statutul de vedetă.

ADVERTISEMENT

„Fără David Stern, NBA-ul nu va mai fi niciodată ce este în prezent. A condus liga într-o epocă plină de turbulențe și a dezvoltat-o până când a ajuns un fenomen internațional și a creat multe oportunități pe care nulți nici nu le visau.

Viziunea sa și leadership-ul său au ajutat la succesul meu. David iubea foarte mult baschetul și insufla excelența celor din jurul său, iar eu îl admiram pentru acest lucru. Fără el nu aș fi ajuns niciodată acolo unde sunt. Sincere condoleanțe Diannei (n.r.- soția lui David Stern) și familiei sale”, a încheiat Michael Jordan.

ADVERTISEMENT

David Stern a transformat NBA-ul în spectacolul din prezent

David Stern a schimbat întreaga față a NBA-ului în spectacolul din prezent. El a devenit șeful ligii profesioniste de baschet în 1984 și a impus mai multe reguli, care au adus mai multă atenție asupra baschetului din Statele Unite ale Americii.

Pentru prima dată în istorie, jucătorii din NBA au avut voie să participe la Jocurile Olimpice, și tot sub conducerea lui, NBA-ul a fost prima competiție de baschet care a organizat meciuri din propria competiție în afara țării.

ADVERTISEMENT
  • 77 de ani împlinise David Stern pe 22 septembrie