Sporturi

Veste tristă! Regina Elisabeta a II-a va lipsi de la Royal Ascot. E prima dată în 68 de ani de domnie

17.06.2020 | 11:10
Veste trista Regina Elisabeta a IIa va lipsi de la Royal Ascot E prima data in 68 de ani de domnie
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a va lipsi, în premieră, de la Royal Ascot. În 68 de ani pe tronul Regatului Unit, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. Motivul absenţei este unul cât se poate de simplu, spectatorii nu au voie din cauza restricţiilor cauzate de pandemie.

Royal Ascot este o competiţie hipică desfăşurată, conform tradiţiei, în a treia săptămână a lunii iunie. A apărut în 1911, iar acum este evenimentul social al anului. Presa prezentă este mai atentă la personalităţile din public, decât la întrecerile propriu-zise.

ADVERTISEMENT

Peste 300.000 de oameni veneau în mod normal în această perioadă pe hipodromul Ascot. Anul acesta, competiţia se va desfăşura fără public.

Royal Ascot, fără regina Elisabeta a II-a

Nici măcar regina nu este mai presus de restricţiile impuse de guvernul britanic pentru combatea pandemiei. Cele 5 zile de întreceri de la Royal Ascot vor avea loc fără public, fără familia regală, fără celebra trăsură a reginei.

ADVERTISEMENT

Totuşi, competiţia va putea fi urmărită, în Marea Britanie, la televizor. Şi, foarte probabil, regina va fi unul dintre telespectatori. Pasionată de hipism şi proprietar a nu mai puţin de trei cai înscrişi în acest concurs, conducătoarea regatului are de ce să se uite.

Cei trei cai ai reginei

Din Castelul Windsor, de la mai puţin de 12 kilometri depărtare, ochii regali vo r fi aţintiţi pe trei curse în mod special. Prima, Hampton Court, se va desfăşura miercuri şi îl va avea la start şi pe Frankie Dettori, călare pe First Receiver, încercând să câştige în numele reginei.

ADVERTISEMENT

În aceeaşi zi, în cursa Windsor Castle, calul Tactical, aparţinând de asemenea, ELisabetei a II-a, va intra în luptă. Ultimul concurent va fi Punctuation, vineri în Queen’s Vase.

În calitate de proprietar, regina va avea acces televizat la toate detaliile de la hipodrom. Respectând tradiţia, o broşură a evenimentului a fost oferită „publicului spectator“. În deschidere, se găseşte mesajul reginei.

ADVERTISEMENT

„Transmit cele mai bune gânduri miilor de profesionişti şi pasionaţi de curse de cai, care mi se vor alătura pentru sărbătorirea Royal Ascot. În aceste vremuri dificile, suntem încă o dată încântaţi să primim cei mai buni cai şi cei mai buni jochei din lume şi să aducem un omagiu celor care au făcut această întâlnire posibilă.

În acest an, Ascot va fi diferit pentru mulţi, pentru că, de multe ori, este o oportunitate pentru familie, prieteni şi colegi să fie împreună şi să se bucure de o pasiune comună. Sunt sigură, totuşi, că prin eforturile organizatorilor, ale proprietarilor, antrenorilor şi tuturor angajaţilor, va rămâne unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale Marii Britanii şi un moment important în calendarul hipismului. 

Tuturor celor care participă la Royal Ascot, în persoană sau de la distanţă, vă doresc o săptămână de curse plăcută şi unică“

Regina Elisabeta a II-a este o mare pasionată de cai. În ultimii 30 de ani, ea a câştigat din premiile de la curse în jur de 7 milioane de lire sterline, datorită cailor săi, conform The Sun.

Royal Ascot, unul dintre cele mai importante evenimente sociale din Marea Britanie, are cel mai strict cod vestimentar. Doamnele şi domnişoarele trebuie să poarte pălărie şi rochie de zi, iar umerii şi abdomenul vor fi acoperiţi. Lungimea şi stilul rochiei sunt, de asemenea, încadrate între anumite norme. Bărbaţii vor fi îmbrăcaţi în costum de zi, negru sau gri, iar jobenul nu va lipsi.

ADVERTISEMENT