Sport

Veste uriașă pentru Dinamo! Guvernul, decizie importantă în privința vechiului stadion

Vechiul stadion Dinamo va fi istorie, Guvernul României urmând să adopte o hotărâre prin care va permite demolarea acestuia.
28.06.2024 | 10:16
Veste uriasa pentru Dinamo Guvernul decizie importanta in privinta vechiului stadion
Vechiul stadion Dinamo va fi istorie, Guvernul României urmând să adopte o hotărâre prin care va permite demolarea acestuia
ADVERTISEMENT

Suporterii ”câinilor” sunt de foarte mult timp în așteptarea construirii unei arene moderne în Ștefan cel Mare, însă aceasta a fost amânată ani de zile din cauza disputelor la nivel politic.

Guvernul aprobă demolarea vechiului stadion Dinamo

Iată, însă, că după foarte mult timp a venit vremea ca fanii lui Dinamo să poată spună că s-a făcut un pas important în acest sens. Și asta, deoarece Guvernul urmează să aprobe demolarea vechiului stadion.

ADVERTISEMENT

În ședința care va avea loc vineri, 28 iunie, la Palatul Victoria, va fi adoptată Hotărârea de Guvern de demolare a vechii arene din Ștefan cel Mare, ceea ce înseamnă un pas uriaș în construirea unui nou stadion la standarde internaționale.

La începutul anului, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat deschiderea procedurii de dezbatere publică a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici în ceea ce privește construirea noului stadion.

ADVERTISEMENT

Apoi, la mijlocul lunii martie, a venit Hotărârea de Guvern prin care s-a aprobat construirea noii arene cu bani de la bugetul statului, care vor fi administrați de Compania Națională de Investiții.

Cum va arăta viitorul stadion Dinamo

Întreaga investiție pentru construirea stadionului va costa 172 milioane de euro (peste 854,57 milioane de lei, TVA inclus), iar 97% din această sumă va fi susținută de Compania Națională de Investiții.

ADVERTISEMENT

Viitoarea arenă va avea o capacitate de 25.059 de locuri și va fi de categoria I – nivel de competiție internațional. Vor exista 2 parcări, spații de cazare cu 80 de locuri, un spațiu expozițional, un amfiteatru pentru 200 de persoane, o sală de mese cu 160 de locuri, spații de antrenament și un centru de recuperare pentru sportivi.

De asemenea, stadionul va avea sistem de afișaj electronic LED pe suprafața exterioară pentru spoturi publicitare, sistem performant de iluminare, urmând să beneficieze de un sistem de sonorizare de ultimă generație.

ADVERTISEMENT

Suporterii din programul DDB, care au ținut în viață clubul într-o perioadă extrem de dificilă, au cerut CS Dinamo, cei care se vor ocupa de administrarea noii arene, ca la tribuna a doua scaunele să fie aşezate pe culori, astfel încât să poată fi citit mesajul: “Doar Dinamo Bucureşti”.

ADVERTISEMENT