Sport
notix pixel id

Veste uriașă pentru Dinamo! Investitorii străini, interesați de preluarea clubului: „Sunt orientați spre profit!”. Exclusiv

Dinamo poate scăpa de problemele financiare dacă va fi preluată de noi investitori. FANATIK a aflat că există oameni de afaceri care s-au arătat dispuși la negocieri pentru preluarea clubului.
08.11.2021 | 15:42
Veste uriasa pentru Dinamo Investitorii straini interesati de preluarea clubului Sunt orientati spre profit Exclusiv
Veste uriașă pentru Dinamo! Investitorii străini, interesați de preluarea clubului: "Ce interesați sunt orientați spre profit!". Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo suferă în această perioadă din punct de vedere sportiv și financiar. Managementul lui Pablo Cortacero costă scump, la propriu, clubul fiind în insolvență după ce a înregistrat datorii de peste 7,5 milioane de euro.

Nici din punct de vedere sportiv lucrurile nu arată bine. Echipa lui Mircea Rednic nu a mai câștigat din luna august și este penultima din Liga 1 la finalul turului, cu 8 puncte adunate în primele 15 etape.

ADVERTISEMENT

Veste uriașă pentru Dinamo! Investitorii străini, interesați de preluarea clubului

Însă, există și vești bune. FANATIK a aflat că există investitori străini interesați de preluarea celor de la Dinamo, iar administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu intermediază aceste negocieri.

Răzvan Zăvăleanu a vorbit pentru FANATIK despre posibila preluare a clubului de către investitori străini, spunând că este optimist, chiar dacă negocierile sunt într-un stadiu incipient, însă există interes:

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu: “Sunt optimist!”

“Este adevărat. Sunt în contact cu un fond de investiții care mi-au transmis că au clienți interesați de preluarea lui Dinamo. Negocierile sunt într-un stadiu incipient, dar respectivii clienți s-au arătat interesați de investiție.

Ne-au adresat câteva întrebări de bun simț și lucrăm la un material lămuritor astfel încât să putem să avansăm cu negocierile. Nu pot să vă dau un orizont de timp, însă sunt optimist.”

ADVERTISEMENT

“Cei interesați să investească la Dinamo e că sunt orientați spre profit”

În ceea ce privește posibilii investitori de la Dinamo, Răzvan Zăvăleanu ne-a declarat că sunt orientați spre profit:

“Ce pot să vă spun despre cei interesați să investească la Dinamo e că sunt orientați spre profit. Ei gândesc că au mai ușor acces la cupele europene cu un club din estul Europei cum este Dinamo, în comparație cu un club din vest”, a spus Zăvăleanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Investitorii interesați să preia Dinamo trebuie să prezinte garanții de 20 de milioane de euro pentru următorii patru ani, conform planului de reorganizare întocmit de administratoul judiciar și proaspăt votat de creditori.

ADVERTISEMENT

Dinamo, susținută de fanii din programul DDB și de sponsori!

Dinamo este susținută în acest moment de suporterii din programul DDB și de sponsori. Printre ei se află și oamenii de afaceri Nicolae Badea și Marian Iuhasz, care au investit sume importante în încercarea de a ține clubul pe linia de plutire.

Suporterii din programul DDB au preluat conducerea clubului la începutul anului de la Pablo Cortacero. Ibericul deține în continuare procentul majoritar de acțiuni de la Dinamo, însă nu a investit niciun euro din august 2020.

Clubul a intrat în insolvență în luna iunie

Dinamo a intrat în insolvență în luna iunie a acestui an, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, ceea ce înseamnă că acționarii au o putere limitată, societatea fiind condusă de administratorul special, Iuliu Mureșan, și administratorul judiciar, RTZ & Partners.

“Dacă vom avea un investitor, probabil că societatea ar putea ieși din insolvență între trei și șase luni. Dacă nu, probabil că 2024, poate că 2025, sunt niște repere temporale tangibile”, Răzvan Zăvăleanu

  • 7.500.000 de euro sunt datoriile lui Dinamo
  • 8.591 .201 lei au virat cei din programul DDB în club
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT