Fotbal intern

Veste uriaşă pentru FCSB! Comandantul CSA Steaua face anunţul: “Şi echipa lui Gigi Becali poate juca pe noul stadion!”

04.10.2018 | 17:27
Veste uriasa pentru FCSB Comandantul CSA Steaua face anuntul Si echipa lui Gigi Becali poate juca pe noul stadion

FCSB ar putea juca pe noul stadion Steaua, în Ghencea, conform declaraţiilor oferite FANATIK.RO de comandantul CSA, Cristian Petrea, şi de Gică Popescu, consilierul onorific al premierului Viorica Dăncilă.

Popescu susţine că decizia aparţine proprietarului de drept al stadionului, Armata, în vreme ce Petrea deschide o poartă uriaşă negocierilor cu Gigi Becali.

CNI construieşte, închirierea aparţine generalilor. Gică Popescu: “Armata decide cine joacă acolo!”

Este adevărat că eu supervizez proiectul stadionelor care se fac acum pentru Euro 2020, dar nu eu decid dacă Gigi Becali are sau nu voie să joace cu echipa sa în Ghencea. Pentru acest lucru trebuie să îi întrebați pe cei de la armată. Armata este propietarul stadionului și doar cei de acolo vă pot da amănunte concrete. Eu nu am nici o putere de decizie în acest sens“, a declarat Gică Popescu pentru FANATIK.RO.

FCSB, pe noul stadion din Ghencea? “Şi echipa lui Gigi Becali poate juca acolo!”

Contactat telefonic, comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea, a explicat procedura prin care se va decide închirierea noii arene din Ghencea. Petrea susţine că pe viitorul stadion Steaua ar putea evolua, în anumite condiţii, şi FCSB.

După ce se va construi stadionul, se va analiza orice cerere de la o echipă de fotbal. Poate fi Craiova, Rapid sau FCSB. Se va verifica disponibilitatea arenei, în funcţie şi de meciurile echipei noastre de fotbal şi a oportunităţii.

Orice echipă, care doreşte să dispute meciuri, va putea trimite o propunere în acest sens. E prematur să vorbim de chirie. Va veni un evaluator, care va stabili taxa de închiriere.

Va depinde de standardul stadionului, de competiţie. Una e să joci campionatul naţional, alta într-o competiţie europeană sau cu echipa naţională la nivel internaţional. Vor fi nişte criterii clare. Întâi să vedem stadionul construit şi apoi ne aşezăm la masă. În teorie, şi echipa lui Gigi Becali va putea juca pe noul stadion“, a declarat Cristian Petrea pentru FANATIK.RO.

Lucrările sunt în termen: “Depindem şi de vreme!”. Când ar trebui să fie gata noua arenă Steaua

Colonelul Petrea a detaliat situaţia actuală a arenei unde va evolua Steaua din 2020.

Stadionul Ghencea e şi stadion de rezervă pentru grupa de la Euro, iar din documente ar trebui să fie gata în martie 2020. E un termen realist. Demolarea decurge în condiţii foarte bune, vremea ne ajută.

La sfârşitul lunii octombrie se vor face gropile şi se va pune fundaţia. Din primăvara lui 2019 se vor turna cadrele şi restul. Există deja experienţa stadioanelor de la Craiova şi Târgu Jiu. Depindem şi de vreme, pentru că ena e să ai o iarnă timpurie sau una târzie şi grea. Până acum, lucrunile ne avantajează“, a afirmat Cristian Petrea pentru FANATIK.RO.