Sport

Veste uriașă pentru FCSB și Rapid! Motivul pentru care Arena Națională nu se mai închide

Fanii celor de la FCSB și Rapid au primit o veste excelentă. Echipele lor vor putea să joace pe Arena Națională și următoarele meciuri de acasă.
13.09.2021 | 19:45
Veste uriasa pentru FCSB si Rapid Motivul pentru care Arena Nationala nu se mai inchide
ADVERTISEMENT

Oficialii cluburilor Rapid și FCSB au fost puși în mare dificultate după ce administratorii Arenei Naționale au anunțat că cele două echipe vor trebui să se relocheze pentru o perioadă.

Cel mai mare stadion al țării urma să găzduiască un concert internațional, pe 18 septembrie, iar în perioada 7-17 octombrie cel mai mare turneu de gaming al anului.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a anulat concertul

Primul mare eveniment ce urma să se desfășoare pe Arena Națională, concertul Forever Hit, programat pe 18 septembrie a fost anulat, anunță organizatorii.

”Având în vedere evoluția explozivă și amploarea situației epidemiologice Covid-19 cu noua tulpină Delta, Bucureștiul trecând deja de incidența de 1 la mie, cu foarte multe cazuri grave, inclusiv la copii, având de asemenea în vedere recomandarea autorităților de a nu mai ține acest eveniment precum și din cauza dificultăților pe care le întâmpină artiștii fie de a veni în București, deoarece vin din zone roșii, fie de a pleca din București, deoarece Bucureștiul este pe lista roșie a unor țări, suntem nevoiți să amânăm pentru anul 2022”, a transmis, luni, organizatorii.

ADVERTISEMENT

Afișul evenimentului cuprindea nume importante ale scenei internaționale: Alphaville, Dr. Alban, SNAP!, Ice MC, Sandra, Haddaway, Nana, C-Block, Tehnotronic, Londonbeat, Jenny (Ace of Base), Boney M, No Mercy, Captain Hollywood Project, Modern Talking și Mr President.

Odată cu anularea concertului meciul Rapid  – Gaz Metan Mediaș se va disputa pe cel mai mare stadion al țării, vineri, 17 septembrie.

ADVERTISEMENT

Și următorul meci de acasă al giuleștenilor, cel cu FC Voluntari, din 24 septembrie se va disputa tot pe Arena Națională, iar două zile mai târziu FCSB va primi vizita formației Academica Clinceni.

Ce este Dota 2, competiția de 40 de milioane de dolari

La începutul acestei luni oficialii cluburilor FCS și Rapid au fost anunțați că trebuie să-și găsească noi stadioane pe care să-și dispute meciurile de pe teren propriu în perioadele în care Arena Națională urma să fie ”ocupată” cu evenimentele extrasportive amintite.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, turneul ”The International”, o competiție de gaming Dota 2, echivalentă cu un Campionat Mondial pentru iubitorii de jocuri pe calculator, se va derula totuși la București.

Evenimentul se va derula în mai mule etape. În perioada 7-10 octombrie vor avea loc meciurile din faza grupelor, iar competiția propriu-zisă începe pe 12 octombrie.

Finala Dota 2 este programată în data de 17 octombrie și va opune cele mai bune două echipe care își vor disputa trofeul Aegis, dar și premiul în bani oferit de organizatori. Fondul total de premiere este de peste nu mai puțin de 40 de milioane de dolari.


  • (P) Cota BETANO pentru FCU Craiova – FCSB: 1,70 este cota pentru „ambele echipe înscriu sau peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT